Put kroz Stublenicu (foto: Dragana Nedeljković)
Put kroz Stublenicu (foto: Dragana Nedeljković)
16.10.2018, 08:47

Uskoro sanacija oštećenih puteva

č: | fb:

Sve saobraćajnice na teritoriji ubske opštine, koje su korišćene za potrebe izgradnje deonice auto-puta od Uba do Obrenovca, izvođač radova na ovoj trasi, kineska kompaniji "Šandong hajspid" dužna je da obnovi o svom trošku i to u najbržem mogućem roku.

 

Ovo je, unajkraćem, rezime sastanka održanog na Ubu, kome su prisustvovali predsednik opštine Darko Glišić sa saradnicima, direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić, šef nadzora Ivan Pavlović i predstavnici "Šandonga". Kinezima je, takođe, dat rok da do danas dostave planirane putne pravce i ulice za sanaciju, kao i dinamiku izvođenja radova.

Sastanak sa predstavnicima Koridora i izvodđačem radova

Sastanak sa predstavnicima Koridora i izvodđačem radova (Foto: Dragan Belajac Džagi)

 

Nakon završenog skupa, izjavu za medije dala je narodna poslanica u Skupštini Srbije Ivana Nikolić, navodeći da se izgradnja dela auto-puta kroz ubsku opštinu privodi kraju, te je došlo vreme da se rekonstruišu pristupne saobraćajnice, koje su u velikoj meri oštetili kamioni prevozeći građevinski materijal.

 

- Na sastanku je razmatrana problematika sanacije državnih, opštinskih i nekategorisanih puteva i ulica, uništenih pod teretom teške mehanizacije zbog radova na trasi. Najviše su stradali ulica Josipa Majera, potom putni pravci kroz Trnjake, Stublenicu i Šarbane, a poseban problem postoji u Brgulama, na delu od Radljeva do nadvožnjaka u Liso Polju. Sastanak uopšte nije bio u prijatnom tonu i predsednik opštine Ub Drako Glišić je izrazio svoje veliko nezadovoljstvo zbog ovakve situacije. Pošto su radovi na trasi auto-puta kroz ubsku opštinu u završnoj fazi, ostale su sitnice poput zaštitne ograde i sličnih stvari, tako da izvođač više ne koristi te puteve. Osim toga, ulazimo u zimu i oštećene puteve i ulice trebalo bi što pre popraviti. Mi smo sve do sada imali razumevanja prema izvođaču, koji mora da završi deonicu od Uba do Obrenovca u planiranom roku, što je kraj decembra, ali sa druge strane mnogo je, tokom ove četiri godine, koliko traje izgradnja, bilo problema sa kojima su se naši građani suočavali i trpeli zbog radova. Uložili smo dosta truda i energije kako bismo izbalansirali između izvođača i građana i rešavali probleme koliko smo bili u mogućnosti, ali sada nema razloga da se više čeka na rekonstrukciju oštećenih saobraćajnica - rekla je Ivana Nikolić.

Ivana Nikolić

Ivana Nikolić (Foto: Dragan Belajac Džagi)

 

Podseća da je sanacija predviđena Sporazumom o načinu i uslovima korišćenja puteva i ulica na teritoriji opštine Ub, zaključenim 15. decembra 2015. godine. Takođe, u skladu sa Ugovorom o izvođnju radova, obaveza izvođača je da sve saobraćajnice, koje je koristio prilikom izgradnje auto-puta, rehabilituje o svom trošku. S obzirom na to da izvođač, u periodu od početka radova do danas, nije započeo sa sanacijom, na sastanku je doneto nekoliko zaključaka.

 

Sem što je Nadzorni organ juče izdao nalog kompaniji "Šandong" da je, u skladu sa Ugovorom o izvođenju, obevezna da pristupi sanaciji, već danas je dužna i da dostavi spisak planiranih putnih pravaca za rekonstrukciju, kao i dinamiku izvođenja radova. Zaključcima je predviđeno i da izvođač tokom ove nedelje otpočne sanaciju, a o datumu početka radova treba da pismenim putem obavesti predstavnike opštine Ub i nadzor.

 

Put kroz Trnjake

Put kroz Trnjake (Foto: Dragana Nedeljković)

Odmah nakon sastanka, formirana je zajednička komisija, sačinjena od predstavnika lokalne smouprave, izvođača i nadzora, koja  je obišla sve oštećene putne pravce i ulice i sačinila opis pozicije radova i njihov obim.  

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 59 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 36 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara