Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
20.11.2018, 08:01

Novčana pomoć za izbegle i interno raseljene

č: | fb:

Opština Mionica, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, nastavlja da pomaže izbeglim i interno raseljenim licima koja su svoj dom pronašla na teritoriji mioničke opštine.

 

Tako je 18 socijalno ugroženih porodica izbeglih i interno raseljenih lica dobilo jednokratna novčana pomoć od po 15 hiljada dinara koju je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije.

 

Projekat pomoći izbeglim i interno raseljenim licima se na teritoriji opštine Mionica sprovodi kroz različite programe i individualne pomoći koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života ove kategorije stanovništva. Početkom novembra podeljeni su humanitarni paketi, a od početka godine realizovani su i projekti jednokratne i bespovratne pomoći u robi i materijalu, kao i projekat besplatne prave pomoći koja je na raspolaganju u prostorijama Opštinske uprave Mionica.

 

Pored ovoga, do sada su sprovedeni različiti programi poboljšanja uslova stanovanja porodica izbeglih i interno raseljenih lica kroz kupovinu seoskih domaćinstava sa okućnicom, zatim rešavanje stambenih pitanja kroz zakup ili otkup stambenih jedinica, kao i raspodela paketa građevinskog materijala.

 

Svakako najveći projekat je izgradnja višeporodične stambene zgrade površine 492 metra kvadratna, u Ulici Ratka Petrovića u Mionici namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji za čiju je izgradnju posredstvom Komesarijata za izbelice obezbedila Razvojna banka Saveta Evrope.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 7 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 2 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...