Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
20.11.2018, 08:01

Novčana pomoć za izbegle i interno raseljene

č: | fb:

Opština Mionica, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, nastavlja da pomaže izbeglim i interno raseljenim licima koja su svoj dom pronašla na teritoriji mioničke opštine.

 

Tako je 18 socijalno ugroženih porodica izbeglih i interno raseljenih lica dobilo jednokratna novčana pomoć od po 15 hiljada dinara koju je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije.

 

Projekat pomoći izbeglim i interno raseljenim licima se na teritoriji opštine Mionica sprovodi kroz različite programe i individualne pomoći koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života ove kategorije stanovništva. Početkom novembra podeljeni su humanitarni paketi, a od početka godine realizovani su i projekti jednokratne i bespovratne pomoći u robi i materijalu, kao i projekat besplatne prave pomoći koja je na raspolaganju u prostorijama Opštinske uprave Mionica.

 

Pored ovoga, do sada su sprovedeni različiti programi poboljšanja uslova stanovanja porodica izbeglih i interno raseljenih lica kroz kupovinu seoskih domaćinstava sa okućnicom, zatim rešavanje stambenih pitanja kroz zakup ili otkup stambenih jedinica, kao i raspodela paketa građevinskog materijala.

 

Svakako najveći projekat je izgradnja višeporodične stambene zgrade površine 492 metra kvadratna, u Ulici Ratka Petrovića u Mionici namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji za čiju je izgradnju posredstvom Komesarijata za izbelice obezbedila Razvojna banka Saveta Evrope.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 22 sati 21 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 9 komentara