Aleksandar Bajić (foto: Dragan Savić)
Aleksandar Bajić (foto: Dragan Savić)
02.08.2014, 20:05

Aleksandar Bajić novi podgorski harambaša

č: | fb:

Novi podgorski harambaša na današnjoj Ilindanskoj svetkovini održanoj "kod topa" u selu Bratačić postao je Aleksandar Bajić. U konkurenciji osam takmičara drugo i treće mesto podelili su Dušan Cupać i Veljko Nikolić.

Harambaša je dobio na dar staru vojničku sablju, koju je darovao kolekcionar i restaurator tog oružja, penzionisani lekar Svetislav Šole Stanojević iz Osečine. Pobednik je dobijen posle takmičenja u narodnom višeboju, u disciplinama skok u dalj trupačke (iz mesta), skok u vis preko panja, bacanju kamena s ramena, borbama na brvnu i nadvlačenju klipka.

Učesnici sabora

Učesnici sabora (Foto: Dragan Savić)

Sabor "kod topa" u Bratačiću održava se u spomen na boj srpskih ustanika 1806, koji su se suprotstavili turskim zavojevačima u Prvom srpskom ustanku. Služen je i parastos palima u borbama za oslobađanje Srbije.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 2 sati 44 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 21 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar