Zajednička fotografia nakon uručenja auto sedišta (foto: Ana Perić)
Zajednička fotografia nakon uručenja auto sedišta (foto: Ana Perić)
12.12.2018, 13:55

Auto sedišta za mioničke mališane

č: | fb:

Predsednik Opštine Boban Janković uručio je 46 auto sedišta roditeljima mioničkih beba. Besplatna podela bezbednosnih dečjih auto sedišta realizovana je u okviru aktivnosti saveta za bezbednost saobraćaja opštine Mionica na osnovu Programa raspodele sredstava iz budžeta namenjenih za razvoj i unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Mionica u 2018. godini.

Boban Janković uručuje sedište

Boban Janković uručuje sedište (Foto: Ana Perić)

Ovo je četvri put za redom da opština Mionica deli besplatna auto sedišta i do sada je ova lokalna samouprava podelila više od 100 bezbednosnih sistema za decu. Pre svečane podele predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i Centra za promociju bezbednosti saobraćaja su roditeljima mioničkih beba održali teorijsku i praktičnu obuku o pravilnoj upotrebi bezbednosnih sistema za decu.

 

Mionička opština sprovodi i druge mere iz oblasti populacione politike, od kojih posebno treba istaći isplatu jednokratne novčane naknade za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 37 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 26 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.