Proizvodni pogon (foto: Željko Maksić)
Proizvodni pogon (foto: Željko Maksić)
10.01.2019, 12:28

Nemački “Auto-kabel” od kraja januara u Mionici

č: | fb:

Nemačka kompanija "Auto-Kabel", koja se bavi proizvodnjom elektro provodnika za potrebe auto industrije, od kraja januara otvoriće proizvodni pogon u Mionici.

 

Ova kompanija je za početak odabrala deset referenata i proizvodnih radnika koju su poslati na petnaestodnevni trening za obavljanje budućih poslova u Krupku, Teplice u Češkoj.

 

Nove radnike je pre polaska u Češku primio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

- Otvaranje jedne ovakve kompanije je veliki pomak za našu opštinu i mi zaista dobijamo ono što smo dugo očekivali. Vi ste prvi koji imaju priliku da se zaposle u ovoj renomiranoj kompaniji, i nadam se da će se ovaj broj sve više uvećavati, jer je razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta spas za Mionicu. Od samog početka smo se trudili da budemo korektni prema kompaniji "Auto-Kabel" koja je pokazala interesovanje da otvori pogon u našoj opštini zbog njenog položaja, infrastrukture kojom raspolaže, kao i zbog vas sami, odnosno radne snage koja im je na raspolaganju. Realizacija ovog projekta će pozitivno uticati na privredni rast i životni standard našeg stanovništva - rekao je Janković.

Janković i Petrović sa radnicima

Janković i Petrović sa radnicima (Foto: Željko Maksić)

 

Generalnog direktora kompanije "Autokabel" doo Aleksandar Petrović navodi da je iz više razloga odlučeno da se otvori proizvodni pogon u Mionici.

 

- Jedan od njih je taj što imao zaista odličnu saradnju sa opštinom Mionica i predsednikom Jankovićem. Do kraja maja 2019. godine zaposlićemo oko 30 radnika, a nakon preseljenja u veći proizvodni pogon koje je planirano negde u oktobru ove godine stvoriće se potreba i uslovi za većim brojem zaposlenih. Očekujemo da će ovo biti jedna ozbiljna fabrika sa preko 300 zaposlenih za manje od dve godine - rekao je Petrović.

 

Renomirana kompanija "Auto-Kabel" osnovana je davne 1930. godine i danas zapošljava oko 4000 radnika. Pored pogona širom Nemačke posluju i u: Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Švedskoj, Kini, Japan. “Auto-Kabel” sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo.   

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 6 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...