28.01.2019, 14:05

Uhapšeno osam osoba iz Lajkovca osumnjičenih za korupciju

č: | fb:

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP Srbije, u saradnji sa BIA i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu uhapsili su člana Opštinskog veća Lajkovca V. K. (60) i još sedam osoba osumnjičenih za više koruptivnih krivičnih dela.

 

Član Opštinskog veća je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem. On je direktor lajkovačkog pogona EPS-a "Elmont" a bio je i predsednik Opštinskog odbora SNS. Kako je Kolubarskim.rs potvrđeno iz više izvora, V. K. je prošle nedelje iznenada smenjen sa mesta prvog čoveka lajkovačkih naprednjaka.

 

Kako se navodi u saopštenju MUP Srbije, uhapšen je i predstavnik Građevinske autoprevozničke radnje "Dragan Marković" iz Lajkovca G. B. (44) zbog sumnje da je počinio trgovinu uticajem podstrekavanjem i zloupotrebom službenog položaja u pomaganju. Zbog osnovane sumnje da su počinili zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom uhapšeni su Lj. N. (52), odgovorno lice Opštinske uprave, službenici Opštine Lajkovac i članovi Komisije za javne nabavke D. K. (61), M. T. (47), Ž. J. (32), M. P. (37) i B. P. (30). Određeno im je zadržavanje od 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

Postoji osnovana sumnja da je V. K. tokom marta prošle godine, po prethodnom dogovoru sa G. B, uticao na odgovorno lice u Opštinskoj upravi Lj. N, a ona na članove Komisije za javne nabavke, da prihvate skuplju ponudu Građevinske autoprevozničke radnje "Dragan Marković" za kupovinu cevi. Time je Opštini Lajkovac pričinjena šteta od 462.850 dinara.

 

Takođe, V. K. i G. B. sumnjiče se da su u istom periodu zloupotrebom službenog položaja, prilikom nabavke kamena, neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća na tenderu, kako bi posao dobila firma "Dragan Marković", sa kojom je i zaključen ugovor vredan oko 6.286.000 dinara, navodi se u saopštenju MUP.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 7 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara