Vladimir Tadić (foto: Dragana Nedeljković)
Vladimir Tadić (foto: Dragana Nedeljković)
02.02.2019, 11:35

Ubsko pozorište dobilo novo rukovodstvo

č: | fb:

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Skupštine Pozorišta "Raša Plaović" izabrano je novo rukovodstvo jedinog amaterskog teatra na teritoriji ubske opštine. Na čelo pozorišta stao je glumac Vladimir Tadić, nakon što je dosadašnji direktor i njegov kolega Aleksandar Tadić podneo neopozivu ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga.

 

Na sednici je usvojena i Odluka o izmenama i dopunama Statuta, kojom je predviđeno da direktor ima zamenika i na to mesto imenovana je glumica Mirjana Simić.

 

Mijana Simić i Vladimir Tadić

Mijana Simić i Vladimir Tadić (Foto: Privatni album)

Uz napomenu da pozorišni amaterizam na Ubu ima tradiciju dugu 146 godina, novoizabrani direktor Vladimir Tadić ističe da biti na čelu Pozorišta "Raša Plaović" predstavlja veliku čast, ali i obavezu.

 

- Mi smo svoj samostalni život započeli 26. oktobra 2017. godine, kada je Pozorište izašlo iz okrilja Ustanove za kulturu i sport. Tada je, na osnivačkoj kupštini, zvanično osnovano kao udruženje građana u kulturi i prvi put registrovano kao pravno lice. U periodu od osnivanja do danas, uspeli smo mnogo toga da završimo, što potvrđuje i izveštaj o radu između dve Skupštine, koji je takođe prihvaćen na sednici, a za dobre rezultate najzaslužniji je moj prethodnik Aleksandar Tadić. U pomenutom periodu, dobili smo i opremili svoje prostorije, pokrenuli Školu glume, započeli rad na "Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja", za čiju pripremu smo dobili i novac iz opštinskog budžeta. Pored toga, sa repertoarskim predstavama uspeli smo da ostvarimo šest gostovanja, između ostalog i u Štutgartu, osvojili nekoliko nagrada na festivalima u zemlji i regionu i na Ubu ugostili nekoliko amaterskih pozorišta - sumira rezultate Vladimir Tadić.

Skupština ubskog pozorišta

Skupština ubskog pozorišta (Foto: Dragan Belajac Džagi)

Jedan od segmenata kojem će u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju je omasovljenje i podmlađivanje pozorišne družine. Zbog toga je, neposredno po preuzimanju funkcije, prvi Tadićev potez bio formiranje Omladinskog ansambla, koji će voditi Sanja Lalić, profesorka srpskog jezika i književnosti u Tehničkoj školi. Prema njegovim rečima, novi ansambl predstavlja budućnost na koju ovo pozorište ozbiljno računa, baš kao i na polaznike Škole glume, pod rukovodstvom Duška Aškovića.

 

- Posle dugo godina, Pozoriše će ponovo imati dečji, omladinski i prvi izvođači ansambl i u ovoj sezoni planirano je da sva tri ansambla imaju premijeru svojih predstava - najavljuje Tadić, koji se pozorišnim amaterizmom aktivno bavi poslednjih desetak godina ostvarivši niz zapaženih uloga.

 

Dodaje da se rad na "Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja" privodi kraju i da se premijera ovog komada Ive Brešana može očekivati krajem februara.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 9 sati 41 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 37 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 16 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara