Sa probe Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja (foto: Milovan Milovanović)
Sa probe Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja (foto: Milovan Milovanović)
21.02.2019, 13:10

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

č: | fb:

Nakon gotovo dve godine pauze, ansambl ubskog amaterskog Pozorišta "Raša Plaović" iznedrio je novi, ambiciozni projekat: "Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja", u režiji Duška Aškovića, koji istovremeno potpisuje i scenografiju, kostime i izbor muzike. U pitanju je kultno delo Ive Brešana, čija će premijera biti održana večeras od 19.30 časova na sceni Doma kulture.

 

Ova groteskna tragedija, kako ju je sam autor žanrovski odredio, velika je ansambl predstava sa 22-oje aktera, od kojih je većina dobro poznata ubskoj pozorišnoj publici. Glumačku ekipu čine Vladimir Tadić, Žikica Milošević, Aleksandar Petrović, Zoran Avramović, Milan Marković, Mirjana Simić, Slavica Maletić, Voja Raonić, Aleksandar Tadić, Zoran Savković, Dragana Janković, Snežana Jovanović, Nevena Mihajlović, Dragutin Adamović i Marko Milošević.

 

Prvi put na pozorišnu scenu staće i sedmoro polaznika Škole glume, iz budućeg dečjeg ansambla ubskog pozorišta: Luka Mijatović, Nena Nenadović, Jovan Simeunović, Nevena Miličić, Julijana Simić, Jovana Tadić i Jana Stamenić.

 

Ansambl predstava ima i veliku tehničku ekipu u kojoj su Nemanja Jovanović, Marko Kumbarić (ton), Marko Jakovljević, Srđan Lazić, Stefan Ilić (svetlo), Nevena Marković (šminka) i Sanja Mitrović (inspicijent i sufler).

 

Ulaznica za večerašnju premijeru prodate su u pretprodaji, a repriza je najavljena za 26. februar.

 

Iako napisana 1965. godine, "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" i dalje je aktuelna, jer njeno razotkrivanje ljudskih mana i mentaliteta vodi je ka nama. Služeći se poznatim predloškom Šekspirove tragedije, Brešan je stvorio originalno delo, koje svedoči o ljudskoj gluposti, primitivizmju i pokvarenjaštvu.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 7 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 17 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara