Predsednik Mionice i roditelji  (foto: Ana Perić)
Predsednik Mionice i roditelji (foto: Ana Perić)
23.04.2019, 08:54

Pored autosedišta od sada na poklon i kolica za bebe

č: | fb:

Roditeljima mioničkih beba rođenih u periodu od januara do marta ove godine, predsednik opštine Mionica Boban Janković je uručio 20 dečjih auto sedišta. Pravo iznenađenje za sve prisutne roditelje bila su kolica za bebe koja će se od ove godine besplatno deliti svim porodiljama na teritoriji opštine Mionica.

 

- Kroz program Saveta za bezbednost saobraćaja poklanjamo auto sedišta, a od ove godine svaka porodilja će dobiti i kolica za bebe. Ovo je pravi poklon od opštine Mionica, nešto što će u značajnoj meri rasteretiti kućni budžet svakog roditelja i jedan od načina da im se zahvalimo što su ostali ovde da žive i stvaraju svoje porodice. I što je najvažnije mi ćemo kroz različite programe svake godine uvoditi po neku novinu koja će pozitivno uticati na populacionu politiku u našoj opštini - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Boban Janković uručio darove

Boban Janković uručio darove (Foto: Ana Perić)

Od početka 2017. godine opština Mionica obezbeđuje besplatna dečja auto sedišta u okviru aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Mionica i do sada je podeljeno preko 150 bezbednosnih sistema za decu. Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića od početka 2019. godine ova akcija je po prvi put proširena na podelu besplatnih kolica za bebe.

 

Mionička opština sprovodi i druge mere iz oblasti populacione politike, od kojih treba istaći isplatu jednokratne novčane naknade za bebe u iznosu od 40.000 dinara, besplatne udžbenike za đake prvake, besplatan vrtić za treće dete, kao i besplatan prevoz za sve učenike.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara