Boban Janković potpisao Memorandum o saradnji (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković potpisao Memorandum o saradnji (foto: www.mionica.rs)
27.05.2019, 08:56

Unapređenje usluga socijalne zaštite za osetljive grupe

č: | fb:

Opština Mionica je među 14 lokalnih samouprava iz pet okruga, (Sremski, Južnobanatski, Zlatiborski, Kolubarski i Mačvanski) koje su potpisale Memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe".

 

Reč je o projektu koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u cilju razumevanja potreba osetljivih društvenih grupa i kreiranju usluga socijalne zaštite u skladu sa tim potrebama.

 

Ovim projektom planirano je unapređenje usluga koje se pružaju osetljivim grupama (osobama sa invaliditetom, deci, starima, ženama, žrtvama nasilja, Romima, migrantima i drugima).

 

Memorandumom o saradnji predviđeno je da opština Mionica dobije podršku kroz mere koje su prilagođene njenim potrebama, dok se od nje očekuje da stavi na raspolaganje svoje kadrove u cilju zajedničkog planiranja i implementacije dogovorenih aktivnosti.

 

Memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe", potpisao je Predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 1 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...