Nagrade Miona film festa (foto: www.mionica.rs)
Nagrade Miona film festa (foto: www.mionica.rs)
28.05.2019, 10:15

"Daljine" pobednik drugog “Miona film festa”

č: | fb:

Pobednik drugog po redu "Miona film fest" je film "Daljine" reditelja Nemanje Vojinovića. Pohvaljeni su filmovi "Centar" Ivana Markovića i "Nepotpisane" Valentine Delić.

 

Tokom vikenda u Mionici je održan drugi po redu festival kratkog i dokumentarnog filma, koji je osmišljen sa idejom da podrži mlade filmske autore.

 

Od ukupno 32 filma, u uži izbor za statuu Mione ušlo je osam kratkometražnih filmova koji su prikazani tokom dva festivalska dana. Posetioci Kulturnog centra Mionica imali su imali priliku da pogledaju filove: "Odežda kneza Lazara", Nade Savić, "Centar", Ivana Markovića, "Nepotpisane", Valentine Delić, "Daljine", Nemanje Vojinovića, "Jedini", Nikole Polić i "Ibarska highway", Aleksandrije Ajduković.

 

Žiri na čelu sa režiserom Darkom Bajićem, glumicom Mionom Marković i filmskim kritičarem Miroljubom Stojanovićem odlučio je pobednika ovogodišnjeg festivala.

Žiri i pobednici Miona film festa

Žiri i pobednici Miona film festa (Foto: www.mionica.rs)

 

U okviru festivala u Biblioteci Milovan Glišić pred mnogobrojnom publikom održana je tribina na temu "Odnos medija prema filmu" u kojoj su učestvovali novinari Vanja Bulić, Aleksandra Mikata i Dejan Grujić. Drugog festivalskog dana na tribini na temu "Film u 21. veku" govorili su režiser Darko Bajić, filmski kritičar Miroljub Stojanović i glumica Miona Marković.

 

Kao deo propratnog programa festivala, održan je "Miona film kviz" tematski kviz u kome su se mionički osnovci i srednjoškolci takmičili u poznavanju domaće kinematografije.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 1 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...