Trka Kroz Srbiju u Mionici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Trka Kroz Srbiju u Mionici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
30.05.2019, 10:31

Mionica i ove godine domaćin biciklističke trke

č: | fb:

Mionica će drugi put za redom biti domaćin etape Međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju", odlučeno je na sastanku predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića i direktora trke Vladimira Kuvalje.

 

- Mionicu očekuje biciklistički spektakl, sa 150 biciklista iz 20 svetskih zemalja. Ova trka je pravi međunarodni sportski brend kojom Mionica postaje jedan od centara srpskog biciklizma. Ove godine ćemo podići organizaciju trke na još viši nivo i potvrditi epitet dobrog domaćina. Očekujemo još veći broj posetilaca, kao i domaćih i inostranih medija koji će se upoznati sa svim prelepim predelima i turističkim potencijalima Mionice i Banje Vrujci – rekao je Janković.

 

Prema rečima direktora trke Vladimira Kuvalje, ove godine vladalo je veliko interesovanje među gradovima za domaćinstvo etape.

 

- Cilj nam je da na najbolji mogući način promovišemo prirodne lepote ovoga kraja i turističke potencijale čitave regije, jer Mionica je to zaslužila. Veliki broj stranih i domaćih medija koji prate sport i turizam pratiće ovogodišnje izdanje trke "Kroz Srbiju" i biće ovo odlična prilika da pošaljemo lepu sliku svih krajeva Srbije i Republike Srpske u čitav svet - istakao je Kuvalja.

 

U cilju popularizacije biciklizma među najmlađima, i ove godine će na ulicama Mionice biti organizovane trke za najmlađe.

 

59. po redu trka "Kroz Srbiju" kreće iz Republike Srpske, odnosno iz Istočnog Sarajeva 29. jula, odakle će biciklisti krenuti putem Priboja, preko Zlatibora, sve do Mionice i Požarevca gde je i ovogodišnji cilj.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 54 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 3 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara