Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
Besplatni udžbenici (foto: www.mionica.rs)
17.06.2019, 09:09

Za mioničke prvake besplatni udžbenici

č: | fb:

Opština Mionica će treću godinu za redom obezbediti besplatne komplete udžbenika prvacima sa teritorije ove opštine. Ova odluka je doneta na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića.

 

- Jedna od mera populacione politike koju sprovodi naša opština pored jednokratne pomoći za porodilje, besplatnih autosedišta i kolica za novorođenčad, ako i mnogih drugih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje nataliteta i sprečavanje migracije je svakako i dar za sve naše prvake u vidu besplatnih udžbenika. Na ovaj način ćemo poželeti srećan polazak u školu ovim mališanima, ali i barem malo rasteretiti kućni budžet roditeljima prvaka – rekao je Janković.

 

Opština Mionica će obezbediti 79 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

 

U školske klupe ove godine će na teritoriji mioničke opštine po prvi put sesti ukupno 94 prvaka, od čega 72 prvaka kreće u osnovnu školu "Milan Rakić" u Mionici, a 22 prvaka u školu "Vojvoda Živojin Mišić" u Rajkoviću.

 

Pored nabavke udžbenika za prvake, obezbeđeni su besplatan prevoza učenika, besplatan ulazak na bazene Sportskog centra „Mionica“ za osnovce tokom letnje sezone i nagradna putovanja za najbolje učenike. Ovim i mnogim drugim aktivnostima mionička lokalna samouprava aktivno sprovodi projekat unapređenja uslova obrazovanja.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 3 sati 41 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 30 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.