Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
09.07.2019, 09:18

Kosidbu na Rajcu otvara Nataša Bekvalac

č: | fb:

Ljiške kulturne večeri, 19. po redu, održavaju se od 9. do 12. jula na više lokacija. Utorak je rezervisan za male Ljižane, a učestvuju najmlađi ansambl KUD "Ljig", dečica iz vrtića "Kaja", mladi recitatori Dečjeg odeljenja biblioteke, kao i glumci pozorišta iz Zrenjanina sa predstavom  "Prvi šljivarski boj". Mesto dešavanja je promenjeno zbog moguće kiše. Program za decu biće u sportskoj sali OŠ "Sava Kerković".

 

Sreda na ljiškom trgu biće posvećena nauci i umetnosti. Srednjovekovni zanati, banka gena, kuća čaja, muzej kamena, hemijski eksperimenti su neki od sadržaja koji će biti prezentovani posetiocima, a program će biti "začinjen" nastupom prvog ansambla ljiškog folklora i muzikom. I posnim krčkanjem, degustacijom pasulja.

 

Biće predstavljeno novo udruženje Čelnik, koje će se baviti zaštitom kulturnog nasleđa u ovom kraju i široj zajednici.

Slike sa jedne od ranijih likovnih kolonija

Slike sa jedne od ranijih likovnih kolonija (Foto: Mira Kojić)

 

Likovna kolonija, u četvrtak, članova ubskog udruženja "Spektar", biće u dvorištu porodice Matić u obližnjem selu Veliševac. Slike sa kolonije ostaće u biblioteci.

 

Petak je namenjen starijoj populaciji. "Pesme i priče koje na nas liče" naziv je knjige zavičajnog autora Milorada Krstića. Uz promociju knjige, biće i muzike, nastupiće Krstić sa svojim gostima muzičarima. Veterani KUD "Ljig" odigraće nekoliko igara.

 

Ljiške kulturne večeri su uvod u tradicionalnu Kosidbu na Rajcu, koja je uvek počinjala petkom uveče. Ovoga puta napravljen je izutetak, ovogodišnju rajačku Kosidbu otvara Nataša Bekvalac koncertom na ljiškom Trgu u četvrtak.

 

 

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 20 sati 34 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...