Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2019, 07:32

Željko Vasić, Aco Pejović, Slađa Alegro... na "Mišićevim danima"

č: | fb:

Tradicionalna manifestacija "Mišićevi dani", koja se pod pokroviteljstvom opštine Mionica održava 23. put, počinje danas i trajaće do 20. jula.

 

Program počinje u 17 časova polaganjem venaca na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću na centralnom trgu u Mionici, a potom će biti organizovana poseta njegovoj rodnoj kući u Struganiku.

 

Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za 20 časova na Trgu vojvode Živojina Mišića, kada će biti uručena najveća priznanja opštine Mionica "Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića" pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za zasluge u oblastima vojne nauke, doktrine, stvaralaštva, komandovanja i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i davanja ličnog primera u izvršavanju zadataka.

 

Plakete sa grbom opštine Mionica biće dodeljene istaknutim predstvnicima društvenog i javnog života za sveukupni doprinos napretku Srbije.

 

Pre svečanog otvaranja "Mišićevih dana" od 19 časova u Kulturnom centru Mionica biće otvorena izložba skulptura Dragana Jovićevića, dok je kraj današnjeg programa rezervisan za hor "Res Miranda" i "Gudače Svetog Đorđa", koncerti počinju u 21 čas.

 

Na Trgu vojvode Živojina Mišića u nedelju od 21 čas koncert Željka Vasića, sutradan će nastupati na istom mestu u isto vreme "Magla bend", u utorak Slađa Alegro, "Apsolutno romantično" u sredu, "Summer mix" je u četvrtak, a koncert Ace Pejovića je u petak od 21 čas na Trgu vojvode Mišića.

 

Tokom osmodnevne manifestacije biće organizovane književne večeri, izložbe, predstave, sportski događaji, kao i koncerti folklora.

 

"Mišićevi dani" biće zatvoreni sledeć subote tradicionalnim dečjim maskenbalom Predškolske ustanove "Neven" i vatrometom.

Program Mišićevih dana

Program Mišićevih dana

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 45 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 42 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara