<p>O&scaron;tećene kuća u Plav&scaron;ića</p> (foto: Dragan Savić)
<p>O&scaron;tećene kuća u Plav&scaron;ića</p> (foto: Dragan Savić)
13.08.2014, 08:51

U Osečini urađeno 67 rešenja

č: | fb:

Odeljenje za imovinsko-pravne poslove, urbanizam i stambeno-komunalne poslove Opštinske uprave Osečina do sda je uradilo 67 rešenja o priznavanju prava na državnu pomoć radi otklanjanja štete na stambenim objektima od majskih elementarnih nepogoda, poplave i klizišta. Doneta rešenja odmah se dostavljaju podnosiocima zahteva, kao i Kancelariji za obnovu i pomoć poplavljenih područja Republike Srbije i istovremeno objavljuju na oglasnoj tabli u opštini i zvaničnom opštinskom sajtu.

Za 50 poplavljenih utvrđeno je da spadaju u 3. kategoriju i njima će pripasti pomoć od države u iznosu od po 250.000 dinara, dok je ostalih 17 uvršteno u 1. kategoriju i oni će po 120.000 dinara . Tek sledi donošenje rešenja za više kategorije, kao i negativnih za one koji ne ispunjavaju propisane uslove.

Kontrola iz Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja, koja je prošle sedmice proveravala prvih 38 rešenja, potvrdili da se ovde ispravno radi. Međutim, ima i nezadovoljnih, tako da je već stigla jedna žalba. U varoši se može nezvanično čuti da će ih, verovatno, biti još. Posebno od strane poplavljenih i oštećenih, koji ne mogu da prikupe svu potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na vlasništvo i druge strogo propisane detalje.

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara