Stanovi za izbegla lica u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Stanovi za izbegla lica u Mionici (foto: www.mionica.rs)
13.08.2019, 09:18

Na jesen useljenje u nove stanove

č: | fb:

Privode se kraju radovi na izgradnji stambene zgrade u ulici Ratka Petrovića u Mionici, namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji – Potprojekat pet, čiji je nosilac za područje Republike Srbije Komesarijat za izbeglice i migracije.

 

Kako u opštini Mionica navode, očekuje se da će stambeni objekat površine 492,15 kvadratnih metara, sa 16 stanova biti useljen na jesen. Radovi na zgradi su završeni, a narednih dana biće završene pristupne saobraćajnice, kablovski vod i parterno uređenje.

 

Radovi na izgradnji objekta počeli su u avgustu prošle godine, kada je opština Mionica obezbedila lokaciju za izgradnju objekta i infrastrukturu, dok je sama izgradnja objekta vrednog 40,5 miliona dinara finansirana u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

 

Stanovi za izbegla lica u Mionici

Stanovi za izbegla lica u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Cilj je obezbeđivanje trajnog stambenog rešenja za sve porodice izbeglih lica kojima nije rešeno stambeno pitanje u Republici Srbiji, a nemaju gde da se vrate u zemlji svog porekla. Reč je o stambenom zbrinjavanju izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine, i utočište našle u Srbiji.

 

Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Razvojna banka Saveta Evrope, uz podršku međunarodne zajednice, uključujući EU, SAD, OEBS, Visoki komesarijat UN za izbeglice. Ostali donatori su Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 10 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 11 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara