Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
21.09.2019, 11:58

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

č: | fb:

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Tema ovogodišnje kampanje, čiji je slogan "Pešačite sa nama", je bezbedno pešačenje i vožnja bicikla.

 

U osnovnoj školi "Milan Rakić" održano je predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, a mališanima su podeljeni fluoroscentni zaštitni prsluci. Kolona učenika predvođena saobraćajcem došla je do pešačkog prelaza gde im je demonstrirano sve ono što su naučili u učionici.

 

Na trgu ih je sačekao predsednik opštine Mionica Boban Janković. On je građane podsetio da je važno brinuti o bezbednosti dece, a mališanima je uručio poklon rančeve. 

Boban Janković i mališani

Boban Janković i mališani (Foto: Željko Maksić)

 

Mioničanin biolog Peca Petrović, u pratnji svog ljubimca Lale, održao je najmlađima predavanje na temu ekologije u okviru performansa "4 noge zdravije od 4 točka" o značaju očuvanja životne sredine i negovanju vrednosti prijateljstva.

  

Manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti", koja se obeležava svake godine od 16. do 22. septembra, organizovali su opština Mionica, Crveno krst Mionica i Stalna konferencija gradova i opština.

  

Cilj "Evropske nedelje mobilnosti" je da se promotivnim manifestacijama i sprovođenjem makar jedne trajne mere održive urbane mobilnosti učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

 

Aktuelno

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 1 sati 29 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 28 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...