Registracija Prijava preko FB
Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
21.09.2019, 11:58

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

č: | fb:

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Tema ovogodišnje kampanje, čiji je slogan "Pešačite sa nama", je bezbedno pešačenje i vožnja bicikla.

 

U osnovnoj školi "Milan Rakić" održano je predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, a mališanima su podeljeni fluoroscentni zaštitni prsluci. Kolona učenika predvođena saobraćajcem došla je do pešačkog prelaza gde im je demonstrirano sve ono što su naučili u učionici.

 

Na trgu ih je sačekao predsednik opštine Mionica Boban Janković. On je građane podsetio da je važno brinuti o bezbednosti dece, a mališanima je uručio poklon rančeve. 

Boban Janković i mališani

Boban Janković i mališani (Foto: Željko Maksić)

 

Mioničanin biolog Peca Petrović, u pratnji svog ljubimca Lale, održao je najmlađima predavanje na temu ekologije u okviru performansa "4 noge zdravije od 4 točka" o značaju očuvanja životne sredine i negovanju vrednosti prijateljstva.

  

Manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti", koja se obeležava svake godine od 16. do 22. septembra, organizovali su opština Mionica, Crveno krst Mionica i Stalna konferencija gradova i opština.

  

Cilj "Evropske nedelje mobilnosti" je da se promotivnim manifestacijama i sprovođenjem makar jedne trajne mere održive urbane mobilnosti učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

 

Aktuelno

Novi platan u starom parku (foto: Đorđe Đoković)
Građani nisu protiv biblioteke, ali jesu protiv seče drveća Pre 1 sati 18 minuta

Zasadili još jedan platan uz poruku - treba saditi, a ne seći!

Okupljeni u građanskoj inicijativi zasadili su još jedan platan u parku na desnoj obali Kolubare, i poslali poruku da treba saditi, a ne seći drveće. Naglasili su da nisu protiv biblioteke, ali...

Mladen Teofilović dobirnik nagrade Mladi autor (foto: Bojana Đurić)
Uspešno izdanje "van okvira" Pre 4 sati 34 minuta

Dodelom nagrada zatvoreni "Valjevski filmski susreti"

Dodelom nagrada za najbolji film i najboljeg mladog autora sinoć je završen festival "Valjevski filmski susreti". Dragana Jakovljević zahvalila se autorima, gostima festivala koji su prepoznali...

Gerontološki centar (foto: Đorđe Đoković)
Nastavak radova finansira država Pre 4 sati 34 minuta

Dom za stare biće završen sledeće godine

Dom za stare u Valjevu, čija je izgradnja počela pre deset godina donacijom Vlade Japana a prekinuta pre osam godina, biće završen do kraja sledeće godine, čulo se juče na javnoj raspravi o nacrtu...  · 4 komentara

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Skup podrške „Sloboda za Aleksandra“ Pre 1 dan 2 sati

"Aleksandrovim prsima mi treba da budemo leđa"

"Aleksandar Obradović je pokazao hrabrost, a mi strah misleći da se nas sve ovo ne tiče. Sutra će nama kucati na vrata ako ga ne podržimo", poručili su Milovan Jakovljević i Sreto Malinović na...  · 7 komentara