Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
Evropska nedelja mobilnosti u Mionici (foto: Željko Maksić)
21.09.2019, 11:58

“Evropska nedelja mobilnosti” u Mionici

č: | fb:

Mionica se ove godine po prvi put uključila u manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti". Tema ovogodišnje kampanje, čiji je slogan "Pešačite sa nama", je bezbedno pešačenje i vožnja bicikla.

 

U osnovnoj školi "Milan Rakić" održano je predavanje o bezbednom kretanju u saobraćaju, a mališanima su podeljeni fluoroscentni zaštitni prsluci. Kolona učenika predvođena saobraćajcem došla je do pešačkog prelaza gde im je demonstrirano sve ono što su naučili u učionici.

 

Na trgu ih je sačekao predsednik opštine Mionica Boban Janković. On je građane podsetio da je važno brinuti o bezbednosti dece, a mališanima je uručio poklon rančeve. 

Boban Janković i mališani

Boban Janković i mališani (Foto: Željko Maksić)

 

Mioničanin biolog Peca Petrović, u pratnji svog ljubimca Lale, održao je najmlađima predavanje na temu ekologije u okviru performansa "4 noge zdravije od 4 točka" o značaju očuvanja životne sredine i negovanju vrednosti prijateljstva.

  

Manifestaciju "Evropska nedelja mobilnosti", koja se obeležava svake godine od 16. do 22. septembra, organizovali su opština Mionica, Crveno krst Mionica i Stalna konferencija gradova i opština.

  

Cilj "Evropske nedelje mobilnosti" je da se promotivnim manifestacijama i sprovođenjem makar jedne trajne mere održive urbane mobilnosti učini napor da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 17 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 7 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.