Pogon Auto-Kabel u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Pogon Auto-Kabel u Mionici (foto: www.mionica.rs)
24.11.2019, 10:58

“Auto-Kabel“ u Mionici sledeće godine imaće preko 200 zaposlenih

č: | fb:

Novi fabrički pogon nemačke kompanije "Auto-Kabel", koji je smešten u renoviranom i adaptiranom prostoru nekadašnje Hladnjače u Mionici, posetio je predsednik Opštine Boban Janković.

 

Kompanija "Auto-Kabel", koja se bavi proizvodnjom elektro provodnika za potrebe auto industrije, proizvodni pogon u Mionici otvorila je početkom februara ove godine u iznajmljenom prostoru i tada je zapošljavala 21 radnika.

Pogon Auto-Kabel u Mionici

Pogon Auto-Kabel u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

U oktobru je preseljena u rekonstruisan objekat od 5000 kvadrata na placu od preko 3,5 hektara sa uređenom infrastrukturom. Nemačka kompanija danas zapošljava 90 radnika, a prema najavama početkom godine direktora Aleksandra Petrovića, "biće to jedna ozbiljna fabrika sa preko 300 zaposlenih u naredne dve godine".

 

Predsednik Mionice Boban Janković je u razgovoru sa predstavnicima kompanije izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je ovde redovna primanja obezbedilo 90 radnika, odnosno isto toliko porodica sa teritorije Opštine, i dodao da je to dobar zamah za ono što sledi u narednom periodu, pošto se očekuje da će do kraja sledeće godine "Auto-Kabel" imati preko 200 zaposlenih i više.

Boban Janković i Aleksandat Petrović

Boban Janković i Aleksandat Petrović (Foto: www.mionica.rs)

Nemačka kompanija "Auto-Kabel" je osnovana 1930. godine, a danas zapošljava oko 4.000 radnika. Pored pogona širom Nemačke posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Švedskoj, Kini, Japanu i Južnoj Koreji, a od nedavno i u Srbiji. Kompanija arađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 11 sati 5 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 13 sati 42 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara