Pogon Auto-Kabel u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Pogon Auto-Kabel u Mionici (foto: www.mionica.rs)
24.11.2019, 10:58

“Auto-Kabel“ u Mionici sledeće godine imaće preko 200 zaposlenih

č: | fb:

Novi fabrički pogon nemačke kompanije "Auto-Kabel", koji je smešten u renoviranom i adaptiranom prostoru nekadašnje Hladnjače u Mionici, posetio je predsednik Opštine Boban Janković.

 

Kompanija "Auto-Kabel", koja se bavi proizvodnjom elektro provodnika za potrebe auto industrije, proizvodni pogon u Mionici otvorila je početkom februara ove godine u iznajmljenom prostoru i tada je zapošljavala 21 radnika.

Pogon Auto-Kabel u Mionici

Pogon Auto-Kabel u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

U oktobru je preseljena u rekonstruisan objekat od 5000 kvadrata na placu od preko 3,5 hektara sa uređenom infrastrukturom. Nemačka kompanija danas zapošljava 90 radnika, a prema najavama početkom godine direktora Aleksandra Petrovića, "biće to jedna ozbiljna fabrika sa preko 300 zaposlenih u naredne dve godine".

 

Predsednik Mionice Boban Janković je u razgovoru sa predstavnicima kompanije izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je ovde redovna primanja obezbedilo 90 radnika, odnosno isto toliko porodica sa teritorije Opštine, i dodao da je to dobar zamah za ono što sledi u narednom periodu, pošto se očekuje da će do kraja sledeće godine "Auto-Kabel" imati preko 200 zaposlenih i više.

Boban Janković i Aleksandat Petrović

Boban Janković i Aleksandat Petrović (Foto: www.mionica.rs)

Nemačka kompanija "Auto-Kabel" je osnovana 1930. godine, a danas zapošljava oko 4.000 radnika. Pored pogona širom Nemačke posluju i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Švedskoj, Kini, Japanu i Južnoj Koreji, a od nedavno i u Srbiji. Kompanija arađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… 16.08.2022

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara