Vlajko Jovanović i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
Vlajko Jovanović i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
27.01.2020, 09:47

Vlajko Jovanović dobitnik Svetosavske nagrade opštine Mionica

č: | fb:

Vlajko Jovanović, učenik osmog razreda OŠ "Milan Rakić" iz Mionice i muzičke škole "Živorad Grbić" iz Valjeva, dobitnik je Svetosavske nagrade koju opština Mionica ove godine po prvi put dodeljuje za posebno istaknutog i nagrađivanog učenika u prethodnoj školskoj godini.

 

Kako je navedeno u obrazloženju, u prethodnoj godini je na prestižnom svetskom takmičenju harmonike u Portugaliji osvojio prvu nagradu, a u protekle dve godine osvajao je prva mesta na svim međunarodnim, svetskim i evropskim, takmičenjima u Srbiji, Rusiji, Litvaniji, Nemačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini.

 

Plaketu i poklon komplet sabranih dela Vladike Nikolaja, ovogodišnjem dobitniku uručio je predsednik opštine Boban Janković na Svetosavskoj akademiji koja je održana juče u Mionici.

 

Svetosavka ajadenija u Mionici

Svetosavka ajadenija u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

"Sveti Sava je postao simbol srpske nacije u amanet ostavivši nam najvažniju lekciju – da bogastvo uma, imanje srca, blagostanje čoveka i blaženstvo društva uobličavaju božanstvo", rekao je Janković na Svetosavskoj akademiji.

 

On je poručio da je učiti vrlina i da onaj koji hoće, naučiće da je svaki trenutak večnost koja obiluje beskonačnim izvorom znanja.

 

"Škola je svaka riznica iz koje izviru znanja. Lekcija je svako saznanje koje nam otvara sjajna vrata. Čovek savremenog doba je čovek koji uči svakog dana, dok naše putovanje kroz obrazovanje traje celog života. Opština Mionica razume da je budućnost našeg naroda utabana bogatstvom znanja svakog pojedinca i zato predano radimo na stvaranju najkvalitetnijih uslova za obrazovanje naših građana", rekao je prvi čovek Mionice.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Janković je naveo da su rekonstrukcija škola "Milan Rakić" i "Vojvoda Živojin Mišić", kao i rekonstrukcija seoskih školskih objekata i Srednje škole "Mionica", osnivanje Centra za obrazovanje i razvoj koji besplatno edukuje građane u cilju sticanja znanja i veština iz različitih oblasti nauke i umetnosti, rekonstrukcija Kulturnog centra, obnova Biblioteke "Milovan Glišić", izgradnja Hale sportova, uvođenje toplotnog sistema na biomasu, kilometri vodovodnih mreža, mostova i puteva, koji nas povezuju sa svetom, "podvizi ka dobru".

 

"Duhovnom, mentalnom i fizičkom dobru svih građana, dobru  društvene zajednice kojoj pripada sjajna budućnost. Poučeni mudrošću našeg svetog učitelja,  setimo se ko smo - budimo ljudi i negujmo Dobro u sebi", poručio je predsednik Mionice Boban Janković.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 35 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 35 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara