Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Dušan Jovanović)
Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Dušan Jovanović)
19.08.2014, 10:00

Rajac zatrpan smećem?

č: | fb:

Posle privredno-turističke manifestacije "Kosidba na Rajcu" to izletište ostalo je u smeću i otpadu, tvrde meštani koji tu žive i turisti koji na Rajcu trenutno borave, javila je danas agencija Beta. U ime grupe nezadovoljnih gradjana, Branka Milić (63) novinarima je pokazala fotografije sadašnjeg stanja na Rajcu, gde se vide gomile smeća, koje su ostale od raznih tezgi i šatri, što su bile postavljene za vreme manifestacije održane pre mesec dana.

"Smeće se nalazi pored puteva, koji vode do vrha Rajca,odmarališta za decu 'Kolubara' i brojnih vikendica, a ovde su pored gostiju i planinari, koji često pohode ovo područje", kazala je Milićeva. Dodala je kako se "na gomilama smeća stalno nalaze psi lutalice, što stvara mogućnost zaraze, a sve ostavlja ružnu sliku”.

Milićeva tvrdi da su se građani obraćali nadležnim službama u Ljigu, kome Rajac pripada, ali da one nisu reagovale iako Turistička organizacija ubira značajna sredstva od boravišnih taksi, koje dnevno iznose 60 dinara po osobi. Za “Kosidbu”, parking se plaćao 300 dinara po automobilu.

VD direktor Turističke organizacije u Ljigu, Zoran Milisavljević kaže za Kolubarske.rs kako je to “obična dezinformacija”, te da je Rajac ove godine odmah bio očišćen “kao retko kada”. Uostalom, “Kosidba” je bila pre mesec dana!, dodao je Milisavljević. Pritom je izrazio spremnost da inspektori ponovo odu na Rajac i utvrde činjenično stanje.

Slično mišljenje deli i predsednik Ljiške opštine Miodrag Starčević, koji takođe pita “gde su ti građani bili do sada” i tvrdi da je fotografija o smeću na Rajcu “mogla biti napravljena ko zna kad i ko zna gde”.

Na pitanje Kolubarskih.rs, kako je moguće da se na sajtu Ljiške opštine (www.ljig.rs), u nevelikom izveštaju sa “Kosidbe na Rajcu”, još uvek nalazi kako je trećeplasirani Spasić (a ne Gazdić), odnosno da je Mrkonjić Grad i dalje u Crnoj Gori, a ne u RS (BiH), Milisavljević kaže da će greška, koju ne spori, “koliko danas biti ispravljena”! Precizirao je kako je to sajt Opštine Ljig, a ne Turističke organizacije.

 

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara