Štab za vanredne situacije Mionica (foto: www.mionica.rs)
Štab za vanredne situacije Mionica (foto: www.mionica.rs)
17.03.2020, 08:20

Preduzete mere zaštite od korona virusa u Mionici

č: | fb:

Štab za vanredne situacije opštine Mionica je, povodom proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, održao sednicu u cilju preduzimanja mera zaštite od epidemije korona virusa.

 

Predsednik opštine Mionica i komandant Štaba Boban Janković je najpre upoznao prisutne sa preporukama Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog okruga koje se odnose na obavezu formiranja Stručno operativnog tima (SOT) za epidemije, koje će predstavljati stručno operativno telo štaba za izvršavanje specifičnih zadataka na suzbijanju epidemije korona virusa.

 

Za rukovodioca SOT je imenovan direktor Doma zdravlja Mionica Aleksandar Mišić, zamenik rukovodioca Tima Simović Miško a članovi su lekari ove ustanove Katarina Đukić, Zorica Milovanović Živanović, Marija Radojičić, Miroslav Kuburović, medicinski tehničari Slavko Mešić, Rada Savić i republički sanitarni inspektor Dragana Gođevac.

 

Doneta je naredba da se za vreme trajanja vanrednog stanja aktivira Situacioni centar opštine Mionica. Građanima je omogućeno da na poseban broj telefona 0800-50-50-55 mogu dobiti sve potrebne informacije u vezi korona virusa i odgovore na sva pitanja iz nadležnosti lokalne samouprave, a Opštinska uprava Mionica će obezbediti dovoljan broj zaposlenih za neprekidni rad Centra.

 

Na nivou Opštine biće formiran tim volontera za pružanje pomoći osetljivim grupama stanovništva, pre svega staračkim domaćinstvima u cilju dostave osnovnih životnih namirnica i sredstava higijene. 

 

Obaveštavanje građana će se vršiti preko zvanične internet stranice Opštine www. mionica.rs, na kojoj će biti objavljivane sve naredbe, preporuke i zaključci Štaba za vanredne situacije opštine Mionica, kao i sve druge mere u cilju suzbijanja epidemije korona virusa.

 

Određeni su i kontakt telefoni Doma zdravlja Mionica 014/3421-124 i Policijske stanice Mionica 014/3421-321 koji će biti građanima na raspolaganju 24 sata.

 

Kada su u pitanju usluge koje pruža Opštinska uprava Mionica, apeluje se na građane da, ukoliko im je potrebna bilo kakva usluga organa uprave, prvo kontaktiraju telefon 014/3421-211, jer će se rad organa Opštinske uprave prilagoditi uslovima vanrednog stanja tako da će im biti omogućeno da većinu svojih potreba zadovolje bez dolaska na šalter.

 

Štab je doneo i naredbu o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata na području opštine Mionica na period od 7 do 20 časova svakog dana.

 

Veće opštine Mionica će opredeliti potrebna finansijska sredstva za nabavku neophodnih sredstava za pojačane mere higijene u javnom sektoru.

 

Predsednik Mionice i komandant Štaba Boban Janković je naglasio da je potrebno odmah preduzeti protiv-epidemijske mere koje se naročito odnose na podizanje zdravstvene kulture građana na najviši mogući nivo za vreme epidemije i upućivanje apela građanima da ostanu kod kuće i izbegavaju nepotrebne kontakte za vreme trajanja epidemije, uz posvećivanje posebne pažnje osetljivim grupama stanovništva.

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 21 sati 21 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 20 sati 19 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 23 sati 19 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara