Policijski čas u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
Policijski čas u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
16.04.2020, 13:40

Prva zaražena osoba iz ljiške opštine

č: | fb:

Prema današnjim zvaničnim rezultatima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, koronavirus je potvrđen kod jednog muškarca sa prebivalištem na području opštine Ljig, a koji je došao iz inostranstva. On je nulti pacijent u opštini Ljig i trenutno je hospitalizovan u valjevskoj bolnici. U toku dana očekuje se transport u KBC "Zemun". Njegovo stanje je stabilno i ne nalazi se na respiratoru, saopštio je Štab za vanredne situacije u Ljigu.

 

U  izolaciji na području ljiške opštine je 18 lica, a bilo ih je više od 60.

 

Od danas je moguće testiranje u ljiškom Domu zdravlja na koronavirus, pošto je deo ove ustanove pretvoren u korona ambulantu.

 

Štab za vanredne situacije Opštine Ljig apeluje da građani  bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova i da se pridržavaju svih mera koje je donela Vlada Republike Srbije.

 

Važni telefoni: Pozivni centar za starije osobe: 014/3444-840; Dom zdravlja Ljig - Hitna služba 014/3445-994  0-24 časa; Pedijatrija:  014/3445-909 07-18  radnim danima.

 

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 7 sati 15 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 7 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 5 sati 9 minuta

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...