Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
29.04.2020, 14:30

Mioničani svakodnevno informisani o sutuaciji, merama i aktivnostima

č: | fb:

Skupština opštine Mionica je na današnjoj sednici usvojila Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Mionica. Komandant Štaba i predsednik opštine Boban Janković je posebno istakao rad opštinskog Kol centra i volontera, kojima je danas uručio zahvalnice. Naglasio je da su volonteri od prvog dana od uspostavljanja vanrednog stanja u potpunosti odgovorili teškom zadatku koji je pred njih postavljen.

 

Janković je naglasio da Kol centar radi neprekidno u tri smene sa ukupno devet operatera i da je od uvođenja vanrednog stanja registrovao 847 poziva i zahteva građana. Od toga je najviše poziva bilo upućeno Centru za volontere i odnosili su se pretežno na dostavu namirnica, lekova i zaštitnih sredstava građanima.

 

- Trudimo se da svakodnevno informišemo naše građane o trenutnoj situaciji na teritoriji Opštine i preduzetim merama i aktivnostima na zaštiti od korona virusa. Smatram da je to veoma bitno, jer kada nema informacija, javlja se sumnja - naglasio je Janković.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Opštinski parlament je usvojio i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine za 2020. godinu, kojim se utvrđuje struktura mera i način korišćenja sredstava za ovu godinu u ukupnom iznosu od 4,7 miliona dinara opredeljenih opštinskim budžetom.

 

Takođe, donete su Odluke o izmenama i dopunama Odluke o poveravanju poslova obavljanja komunalne delatnosti i o javnoj rasveti na teritoriji opštine Mionica i Rešenja o imenovanju članova Štaba za vanredne situacije opštine Mionica.

 

Za vršioca dužnosti direktora JKP "Vodovod Mionica" imenovana je Jelena Jovanović iz Mionice, a doneta su i Rešenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora Doma zdravlja, Kulturnog centra Mionica, Sportskog centra, Biblioteke "Milovan Glišić", Centra za obrazovanje i razvoj i Turističke organizacije, kao i o imenovanju predsednika Upravnog odbora Sportskog centra Mionica. 

 

Sednica je zbog poštovanja propisanih mera održana u Hali sportova, uz korišćenje sredstava lične zaštite.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 3 sati 12 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 24 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 4 sati 45 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...