Stigao nameštaj (foto: Stefan Teodosić)
Stigao nameštaj (foto: Stefan Teodosić)
23.08.2014, 20:02

Stigao nameštaj na Ub

č: | fb:

Na Ub je stigao prvi kamion sa nameštajem za poplavljena domaćinstva koji su napravili devojke i mladići iz Evrope i Srbije na međunarodnom volonterskom kampu u Valjevu.

Volonteri Ubskog omladinskog kluba bili su angažovani tokom distribucije nameštaja od paleta poplavljenim domaćinstvima u majskoj vodenoj stihiji. Nameštaj je napravljen tokom međunarodnog volonterskog kampa u Valjevu u organizaciji udruženja Dobri ljudi, a uz podršku Ministrstva omladine i sporta.

(Foto: Stefan Teodosić)

"Napravili smo 25 kompleta koje čine trosed, fotelja, sto i krevet za spavanje. Pored toga smo proteklih pet dana skupljali nameštaj od Valjevaca koji su imali neki komad i javljali nam se, jer je zaista sve potrebno. Nakon distribucije prema Obrenovcu, komplete ćemo isporučiti porodicama u Lajkovcu, Ubu i Valjevu. Prioritete smo odredili u saradnji sa lokalnim samoupravama i volonterima iz drugih kampova koji se u ovom trenutku održavaju u Srbiji. Na žalost, ne možemo pomoći svima, ali ako usrećimo jedno domaćinstvo, mislim da smo učinili dobru i veliku stvar" - kaže Dušan Perić, organizator kampa i predsednik Udruženja „Dobri ljudi“.

Novi nameštaj su pravili po dvoje volontera iz Francuske i Italije, po jedno iz Nemačke i Grčke, šestoro volontera je došlo iz nekoliko gradova Srbije, a u akciji su pomogli i njihovi domaćini iz Valjeva.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 35 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara