Dragan Lazarević (foto: Miroslava Kojić)
Dragan Lazarević (foto: Miroslava Kojić)
20.08.2020, 09:18

Novi-stari predsednik opštine Dragan Lazarević

č: | fb:

Posle gotovo dva meseca od lokalnih izbora, održanih 21. juna, konstituisana je Skupština opštine Ljig i izabrani čelni ljudi lokalnog parlamenta, potom, na prvoj redovnoj sednici, iako nije bila ranije najavljena, izglasani su predsednik opštine, njegov zamenik i članovi Opštinskog veća.

Čelnici Ljiga

Čelnici Ljiga (Foto: Miroslava Kojić)

 

Predsednik opštine i u narednom četvorogodišnjem periodu biće Dragan Lazarević, sa liste "Aleksandar Vučić – za našu decu". On se,nakon izbora, nije obratio odbornicima. Zamenik gradonačelnika je preduzetnik Milomir Radojičić (SPS).

 

Na predlog  predsednika opštine, članovi Opštinskog veća biće Goran Milovanović (sport), Vladimir Nerić (privreda), Milovan Marković (poljoprivreda), Gordana Obradović (socijalna pitanja) i Mihailo Zečević (saobraćaj). Po prvi put u ljiškoj opštini, većnici će imati resore kojima će se baviti, a niko od njih neće biti na plaćenom radu. Predsednik opštine, po funkciji, je predsednik Opštinskog veća, a član je i zamenik predsednika.

 

Na čelu Skupštine opštine biće Veselin Šiljegović, diplomirani elektroinženjer, a zamenik Marina Milaković, demograf. O njihovom radno-pravnom statusu nije odlučivano.

 

Na mesto sekretara Skupštine opštine ponovo je  postavljena Marija Filipović.

Skupština opštine Ljig

Skupština opštine Ljig (Foto: Miroslava Kojić)

 

Skupština opštine Ljig ranije je imala 30 odbornika a na osnovu  Statuta donetog prošle godine, i u skladu sa smanjenim brojem stanovnika, sada je broj odbornika 23. Najviše mandata, 12, pripalo je listi "Aleksandar Vučić – za našu decu", SPS ima tri odbornika, lista "Vreme je za bolji Ljig", Mihaila Zečevića, jednog, i tih 16 odbornika čine vlast.

 

U opoziciji su Grupa građana "Za opstanak i budućnost Ljiga i Kačera – dr Miroslav Maksimović Miki (četiri odbornika) i Grupa građana "Zajedno i odlučno za opštinu Ljig – mr Dragan Stevanović-Persinac, dipl. inž." – tri odbornika.

 

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 20 sati 23 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...