Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
25.08.2020, 12:07

Mionica poklonila svojim prvacima udžbenike

č: | fb:

Opština Mionica je već četvrtu godinu za redom obezbedila besplatne komplete udžbenika svim prvačićima sa teritorije Opštine. Vredni pokloni će obradovati i roditelje, kojima nabavka udžbenika uvek predstavlja popriličan finansijski izdatak.

 

Udžbenici su već stigli i planira se da ih najmlađi školarci osnovnih škola "Milan Rakić" Mionica i "Vojvoda Živojin Mišić" Rajković i njihovih izdvojenih odeljenja dobiju prvog dana nove školske godine.

 

Za ovu namenu lokalna samouprava je izdvojila preko 741.000 dinara, a prema rečima predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića cilj ove i sličnih akcija je poboljšanje uslova odrastanja i obrazovanja dece.

"Nastavljamo lepu tradiciju nabavke komplete knjiga za sve naše prvačiće. Ovim poklonom ćemo roditeljima rasteretiti kućne budžete i pomoći da prvi koraci naše dece na putu obrazovanja budu bezbedni i uspešni", rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 28 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 17 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.