Polaganje venca na spomen obeležje (foto: www.mionica.rs)
Polaganje venca na spomen obeležje (foto: www.mionica.rs)
12.09.2020, 07:43

Obeležena godišnjica oslobođenja Mionice u drugom svetskom ratu

č: | fb:

Prigodnim programom u klubu Kulturnog centra obeležena je 76. godišnjica oslobođenja Mionice u Drugom svetskom ratu u znak sećanja na događaje od 11. septembra 1944. godine, kada su borci Šeste ličke i Osme crnogorske brigade na ovom prostoru uspešno izveli vojnu operaciju protiv okupatora.

 

Umetnički deo programa obeležio je nastup glumca Predraga Kolarevića i projekcija delova dokumentarnih filmova o Drugom svetskom ratu, a pozdravne reči prisutnima su uputili predsednik opštine Mionica Boban Janković i predsednik Udruženja penzionera "Vojvoda Mišić" iz Mionice Radiša Stanković.

 

- Ne smemo zaboraviti sve žrtve koje su pale u borbi protiv okupatora i zato je važno svake godine obeležiti ovaj dan. Pobeda nad fašizmom i period koji je usledio je obeležen stvaranjem države koja je bila oličenje evropskih vrednosti. Poštujući te vrednosti, ugledajmo se na vreme iza nas kako bi stvarali bolju porodicu, bolju zajednicu, bolju Mionicu, bolju Srbiju - rekao je Janković.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

Predsednik mioničkog Udruženja penzionera Radiša Stanković je iskoristio priliku da podseti na istorijat obeležavanja 11. septembra. Takođe je naglasio da je od završetka Drugog svetskog rata prošlo mnogo godina i da je došlo krajnje vreme da prevaziđemo podele iz tog perioda i da zajedničkim snagama krenemo u građenje bolje budućnosti.

 

Delegacije opštine Mionica i Udruženja penzionera su u jutarnjim časovima položile vence na nekoliko spomen obeležja posvećenih Drugom svetskom ratu na teritoriji Opštine.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 3 sati 17 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 29 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 4 sati 50 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...