Sindikalci Krušika (foto: Đorđe Đoković)
Sindikalci Krušika (foto: Đorđe Đoković)
23.02.2022, 10:09

Nema štrajka u Krušiku - sindikati postigli dogovor sa rukovodstvom

č: | fb:

Jednočasovnog štrajka upozorenja u HK Krušik, koji je bio zakazan za danas od 12 do 13 časova, neće biti jer su predstvanici četiri reprezentativna fabrička sindikata i poslovodstvo fabrike postigli dogovor u vezi tri sindikalna zahteva – ukidaje negativne stimulacije, povećanja cene radnog sata i regulisanje otežanih uslova rada, saopšteno je na konferenciji za novinare četiri sindikta.

 

Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora Gorana Trifunovića, predstavnika sindikata Sloga, dogovoreno je da se ukine negativna stimulacija počevši od februarske zarade, koja se isplaćuje u martu. Povećanje cene radnog sata se odlaže do poslednjeg kvartala 2022. godine. Predstavnici sindikata i rukovodstva fabrike će u narednom periodu nastaviti razgovor sa ciljem definisanja iznosa povećanja cene rada, kao i o mogućnostima za povećanje i ranije, u zavisnosti od ostvarenih rezultaa poslovanja kompanije.

 

Što se tiče trećeg zahteva regulisanja otežanih uslova rada dogovoreno je da će to pitanje najpre biti razmatrano za tri najzahtevnije celine, da se do 15. marta ove godine pripremi predlog za pregovore sa sindikatima. Nakon postizanja dogovora za tri celine – "fosfor", "livnica" i "prese" u vojnom delu, biće nastavljeno rešavanje otežanih uslova i za ostale delove fabrike.

Goran Trifunović

Goran Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Goran Trifunović je rekao da je poslovodstvo Krušika predstvanike četiri sindikata Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija Krušik, sinoć oko pola devet pozvalo na sastanak kome su  prisustvovali i državni sekretar u Miistarstvu odbrane Branko Živanović i predsednik Nadzornog odbora HK Krušik pukovnik Veljko Petrović. Na satanku zbog službenog puta nije bila v.d. ditrektora fabrike Jovanka Andrić.

 

Radnici Krušika izražavaju "bojazan" i skeptični su da će ovaj dogovor četiri reprezentativna sindikata, poslovodstva Krušika i predstvanik Ministarstva odbrane biti ispoštovan posle 3. aprila, sumnjajući da su ta obećanja pred izbore. Međutim, sindikalci veruju da će dogovor biti ispoštovan.

 

"Ozbiljni smo ljudi, ozbiljno smo prihvatili sinoćni sastanak. Sudeći prema obećanju državnog sekretara u Miistarstvu odbrane Branka Živanovića verujem da će se dogovor ispoštovati", rekao je prdsednik Štrajkačkog odbora Goran Trifunović.

 

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 57 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...