SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
06.04.2022, 08:54

SPREG posle dvogodišnje pauze

č: | fb:

Najveća regionalna sajamska privredna manifestacija, Sajam privrede zapadne Srbije - SPREG, posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, svoje ovogodišnje izdanje započinje u četvrtak, 7. aprila na Blagovesti.

 

Organizator SPREG-a, koji će biti održan od 7. do 9. aprila u "Omni centru", je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, a izvršni organizator je valjevska agencija GATTI.

 

Na oko dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u glavnoj sali "Omni centra" i na prostoru ispred objekta, ukupno na oko 60 štandova, predstaviće se 135 izlagača.

 

Izvršni direktor sajma Jovan Grujić kaže da su oko 70 odsto izlagača proizvodne firme iz različitih grana industrije, slede mala preduzeća, preduzetnici i zanatlije. Kompletan otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi, biće izloženi traktori, mehanizacija, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika, cveće.

 

"Na ovogodišnjem, 17. po redu, sajmu predstaviće se izlagači iz preko 30 gradova i opština Srbije, a uz podršku lokalnih samouprava, turističkig organizacija i udruženja preduzetnika, organizovano će izlagati Zrenjanin, Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač. Posle nekoliko godina pauze, svoj štand imaće i grad Valjevo na kome će predstaviti svoje privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu, kao i subvencije u oblasti poljoprivrede", najavio je Grujić.

Jovan Grujić

Jovan Grujić (Foto: Kolubarske.rs)

 

I ove godine kao i svih do sada na SPREGU će biti organizovane brojne prateće manifestacije. Planirana su predavanja o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija dela projekta "BudžetirAJMO" o učešću građana u realizaciji budžetskog procesa u lokalnoj samoupravi, kao i sajam zapošljavanja Nacionalne službe zapošljavanja.

 

I ovogodišnji SPREG deo svojih aktivnosti i akcija posvećuje ekologiji. Prema rečima Jovana Grujića biće organizovana nagradna igra, zatim akcija prikupljanja sredstava za nabavku sadnica za osnovnu školu "Andra Savčić".

 

Svečano otvaranje sajma predviđeno je za četvrtak 7. aprila u 11 časova. Prema najavi organizatora prisutnima će se obratiti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, predsednik opštine Mionica Boban Janković, komercijalni direktor kompanije "Blist"  Dejan Stojnić.

 

Radno vreme Sajma privrede zapadne Srbije - SPREG je u četvrtak i petak od 10 do 19 časova, a u subotu od 10 do 16 časova. Ulaz je besplatan.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 sati 54 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 51 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 8 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara