Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
Gorenje Valjevo (foto: Gorenje)
06.04.2022, 13:30

Sajam zapošljavanja u Valjevu – ambiciozan nastup Gorenja u susret značajnoj investiciji

č: | fb:

Fabrika Gorenje Valjevo, evropski centar za proizvodnju rashladnih uređaja kompanije Hisense i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, ambiciozno će nastupiti na sajmu zapošljavanja u Valjevu. Nova investicija u proizvodne kapacitete, najavljena od strane Hisense Europa za 2022. godinu, omogućiće zapošljavanje više od 1000 novih radnikau naredne tri godine u valjevskoj fabrici, koja je jedan od najznačajnijih poslodavaca u ovomdelu Srbije.

 

"Gorenje Valjevo je jedna od samo osam kompanijau Srbiji koje su dobile posebne zahvalnice za saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, povodom obeležavanja stogodišnjice institucije tržišta rada u Srbiji" izjavio je, pozivajući građane na Sajam zapošljavanja Milan Đenadić, direktor NSZ– filijaleValjevo i dodao da "očekuje dinamičan razvoj grada Valjeva i valjevskog kraja kome će zasigurno doprineti i nova investicija Hisense Europa u Valjevu".

 

Sajam zapošljavanja u Valjevu biće održan 8. aprila od 10 do 13 časova u "Omni centru".

 

U valjevskoj fabricikoja zaposleno je preko 1.600 ljudi, za šesnaest godina proizvedeno je preko devet miliona, a samo u 2021. čak 950.000 aparata Gorenje i Hisense, od kojih je preko 90 posto namenjeno izvozu u preko 50 zemalja sveta.


Posvećena održivom razvoju, fabrika Gorenje Valjevo poznata je po čistoj tehologiji, odgovornom postupanju prema zaštiti životne sredine i kontinuiranom i otvorenom dijalogu sa sindikatima. Novi trogodišnji kolektivni ugovor potpisan je u maju 2021. nakon višemesečnih pregovora u kome su konstruktivno učestvovala dva reprezentativna sindikata i poslodavac.

 

Kao deo multinacionalne kompanije Gorenje Valjevo nudi mogućnost profesionalnog  usavršavanja u zemlji i inostranstvu, uz priznanja za kvalitetan rad kroz programe stimulacija za individualni i timski doprinos poslovanju.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 53 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 2 sati 2 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara