HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
30.03.2023, 11:07

Rukovodstvo Krušika predlaže povećanje zarade od dve do pet hiljada dinara

č: | fb:

Rukovodstvo valjevske fabrike "Krušik" predložilo je povećanje zarade zaposlenih, i to za najugroženije, u visini od 2000 do 5000 dinara u zavisnosti od grupe složenosti, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj predlog je rezultat jučerašnjeg razgovora predstavnika štrajkačkog odbora fabrike, sindikata, rukovodstva i predsednika Nadzornog odbora "Krušika", koji je usledio nakon jednočasovnog štrajka upozorenja nezadovoljnih radnika koji je održan u sredu u fabričkom krugu.

 

"Na osnovu trenutnih mogućnosti i ostvarene realizacije u prvom kvartalu, koja je ispod planirane, rukovodstvo predlaže povećanje zarade zaposlenih za najugroženije, odnosno one koji imaju najniže grupe složenosti, ta isplata bi se realizovale u aprilu, i to: od 8 do 11 grupe isplatiti zaradu uvećanu za 5.000 dinara, od 12 do 13 grupe isplatitit zaradu uvećanu za 2.000 dinara", piše u zaključku sa sastanka u koji su Kolubarske.rs imale uvid.

 

Kako je navedeno, štrajkački odbor se obavezuje da razgovara sa zaposlenima i da iznese zvaničan stav zaposlenih u vezi predloga rukovodstva fabrike.

 

Podsećamo, zaposleni u Holding korporaciji "Krušik", zajedno sa odborima četiri reprezentativna sindikata, organizovali su u sredu jednočasovni štrajk upozorenja, tražeći povećanje zarada za 10.000 dinara u neto iznosu. Prema navodima radnika, od 10 do 11 sati, ogromna većina zaposlenih je prekinula rad i okupila se u krugu fabrike. Njihov protes je usledio nakon, kako se nezvanično saznaje, neuspelih razgovora rukovodstva fabrike i štrajkačkog odbora u utorak.

 

Predstavnici štrajkačkog odbora i sindikata nakon jednočasovne obustave rada u sredu nisu bili raspoloženi da daju zvanične informacije o ovom protestu, kao ni zvanične informacije o jučerašnjem sastanku predsednika Nadzornog odbora, rukovodstva i zaposlenih, koji je usledio nekoliko časova nakon štrajka upozorenja.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 24 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...