Mladen Petković (foto: Đorđe Đoković)
Mladen Petković (foto: Đorđe Đoković)
11.12.2014, 14:53

Mladen Petković direktor „Krušika”

č: | fb:

Nadzoni odbor „Krušika“ postavio je za direktora sa četvorogodišnjim mandatom beogradskog ekonomistu Mladena Petkovića, od 3. januara vršioca te dužnosti. Petković je pre toga bio direktor Kovačkog centra, firme koju su izgradili „Krušik“ i JP „Jigoimport SDPR“ za potrebe vojne industije Srbije.

Postavljenju je prethodio konkurs, a kandidati su još bili Zoran Peručić i Radomir Marković, takođe iz Beograda. Peručić je bio direktor „Krušik Akumulatora“ posle privatizacije te firme 2007. godine. Radnici „Akumulatora“ i njihovi sindikalci, međutim, optužuju Peručića da je, zajedno sa Zoranom Čičkom, nekada uspešnu kompaniju doveo „do katanca“ nakon isplate poslednje rate iz kupoprodajnog ugovora. Nastojanja zaposlenih, uz podršku pojedinih valjevskih političara, da u Agenciji za privatizaciju isposluju poništenje kupoprodajnog ugovora još nisu realizovana. Problem je, prema ranijim izjavama, bio u tome to što su svojevremene kontrole Agencije pokazivale poslovanje u skladu sa zakonskim  propisima, što sindikalci takođe spore.

U kratkoj izjavi za Kolubarske.rs, Petković je danas rekao kako su ga za mesto direktora kvalifikovali dosadašnji rezultati, što mnogi od zaposlenih u „Krušiku“, kao i fabrički sindikat UGS „Nezavisnost“ osporavaju.

U „Krušiku“ su obezbeđeni novi poslovi i uposlenost kapaciteta posle svojevremene posete Azerbejdžanu ministra odbrane Bratislava Gašića. Takođe, ukinuti su i „minimalci“, uvedeni kao prva mera posle Petkovićevog postavljenja za vd direktora, pa su prosečna primanja sada, prema Petkovićevim rečima, 35.000 dinara. "I u sledećoj godini prioritet će biti novi poslovi i nova tržišta", kaže novoizabrani direktor.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 48 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...