Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
Privredni sud (foto: Đorđe Đoković)
04.02.2015, 18:00

Pokrenut predstečajni postupak u PP „Vujić“ i „Slogi“

č: | fb:

Privredni sud u Valjevu pokrenuo je predstečajni postupak u PP „Vujić“ i „Slogi“ u skladu sa planom reorganizacije tih firmi, a na zahtev tih firmi koji su podneti u januaru, saopšteno je danas iz tog Suda.

Ročište o PP „Vujić“ zakazano je za 17. mart, a ročište o „Slogi“ zakazano je za 19. mart, takođe u 12.00 sati. Na njima će se odlučivati o predlogu za uvođenje predstečajnog postupka i glasati o ponuđenim planovima reorganizacije. Privredni sud je odredio meru zabrane izvršenja „na obezbeđenoj i neobezbeđenoj imovini“ tih kompanija, koja može najduže da traje šest meseci bez mogućnosti njenog ponavljanja u istom postupku.

Privredni sud je pozvao poverioce i druge zainteresovane da se upoznaju sa planom reorganizacije pomenutih firmi i eventualne primedbe dostave tom Sudu, uz obavezu PP „Vujić“ i „Sloge“ da na te primedbe odgovore u zakonskom roku.

PP „Vujić“ i „Sloga“ su takođe obavezni da uplate po 300.000 dinara na ime predujma troškova predstečajnog postupka.

PP „Vujić“, koje proizvodi PVC stolariju, kao i Ugostiteljsko preduzeće „Sloga“, vlasništvo industrijalaca Vidoja i Vlajka Vujića, imaju višemesečnih teškoća u poslovanju, a predstečajni postupak pokušaja ozdravljenja firrmi po „unapred pripremljenom planu reorrganizcije“. Te planove treba da prihvate poverioci i Privrdni sud.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 13 sati 59 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".