Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
08.05.2015, 12:18

Za posao u „Krušiku” javilo se 874 kandidata

č: | fb:

Na konkurs za 80 radnih mesta u valjevskom „Krušiku“, koji je objavljen krajem aprila, javilo se 874 kandidata. Među njima je 811 koji su konkurisali za pozicije NK radnika, dok je za poslove inženjera konkurisalo 63 kandidata. Na konkurs su se javili i inženjeri profila koji nisu navedeni u konkursu, poput organizacije rada i ekologa, a čak je i jedan ekonomista konkurisao za mesto inženjera, rečeno nam je u „Krušiku”. Među onima koji su konkurisali za pozicije NK radnika, 700 kandidata se izjasnilo da hoće u proizvodnju, dok 111 u konkursnoj prijavi nije napisalo ništa, tako da su i oni svrstani u proizvodnju.

U „Krušiku” kažu da su očekivali veći broj kandidata i navode da je ovaj broj za trećinu manji nego 2008. godine, kada je takođe raspisan konkurs za rad u proizvodnji, na koji se javilo 1200 kandidata. Pre sedm godina konkursom nisu precizirni poslovi i struka, niti broj slobodnih radnih mesta, i tada se javilo značajno manje inženjera, ali daleko više NK radnika nego ove godine, kažu u „Krušiku”.

Ta fabrika je raspisala konkurs za zapošljavanje 62 radnika u proizvodnji i to za poslove izrade manje složenih delova na doradnim mašinama i za pakovanje gotovih proizvoda, i za angaovanje 18 inženjera.

Izbor radnika biće okončan do kraja meseca i kako tvrde u „Krušiku” sve će biti transparentno i u skladu sa zakonom. Generalni direktor ove vojne fabrike je formirao komisiju od pet članova, u kojoj su inženjeri i pravnici, koja će predložiti najbolje kandidate za prijem u radni odnos. Konačnu dluku o tome ko će dobiti posao u valjevskom najvećem kolektivu doneće direktor Mladen Petković.

Nejasno je zbog čega se ove godine na  konkurs za posao u „Krušiku”, gde je trenutno zaposleno 1.285 radnika, javilo manje kandidata nego 2008. godine.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Valjevo, u pet opština Kolubarskog okruga i u Valjevu ima oko 15.000 nezaposlenih. Prema evidenciji od 30. aprila 2015. godine u Valjevu ima 8.865 onih koji čekaju posao. 

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 50 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara