Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2014, 11:47

Traže veću uposlenost i ukidanje minimalca

č: | fb:

Dva „Krušikova“ sindikata, Samostalni i Nezavisnost, organizovali su danas jednočasovni štrajk upozorenja, a osnovni zahtevi upućeni menadžmentu su povećanje uposlenosti i ukidanje „minimalca“, rekao je Kolubarskim.rs predsednik UGS Nezavisnost, Milan Plavšić.

„Novo rukovodstvo nije ispunilo ništa od obećanja, pa smo bili prinuđeni da organizujemo štrajk upozorenja. Bili smo na svojim radnim mestima, nikakvih problema nije bilo“, kaže Plavšić. On tvrdi da je poslednja isplata bila majska akontacija inimalnih zarada, koje se kreću od 25.000 do 30.000 dinara, zavisno od dužine minulog rada zaposlenih.

Direktor Mladen Petković je bio na godišnjem odmoru, Plavšić kaže d se moguće i vratio, ali da njegov službeni automobil niko nije video. „Možda je parkiran negde u hladovini!“, primećuje predsednik Fabričkog odbora Nezavisnosti.

Plavšić ne spori da su oni najpre bili u sindikatu Sloga dok nisu shvatili da predsednik tog sindikata „vodi politiku“ jer je posle SPS-a sada blizak DS-u.

„Krušikovi“ radnici očekuju i poteze Nadzornog odbora fabrike, kao i potvrdu navodne posete ministra odbrane Bratislava Gašića najavljene za 10.jul.

U „Krušiku“ je zaposleno 1.236 radnika, a direktor Petković je u intervjuu za Kolubarske.rs rekao da otpuštanja radnika neće biti, te da će novi poslovi u 2014. doneti i nova radna mesta. Dug najveće valjevske fabrike na početku godine bio je 4,4 milijarde dinara, a račun je u blokadi od novembra 2011. godine za 1,4 milijardu dinara.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 20 sati 51 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".