Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2017, 06:17

Ministar Aleksandar Vulin danas u Krušiku

č: | fb:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetiće danas HK "Krušik" u Valjevu. Predviđeno je da poseta započne sastankom sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata valjevske vojne fabrike u 9.30 časova, a potom će ministar odbrane od 10 do 10.30 časova obići novi pogon kapislane i pogon mehaničke obrade upaljačnicu.

 

Kamen temeljac za kapislanu vrednu deset miliona evra, položio je sredinom maja 2016. godine tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić. Tada je najavljeno da će novi pogon biti završen do oktobra 2016. godine.

 

Takođe je rečeno da je planirana proizvodnja od 400 miliona komada godišnje, kao i da će buduća kapislana zameniti 4.000.000 evra uvoza iz BiH. 

 

U protekle dve godine u poseti valjevskom "Krušiku" bili su bivši ministar odbrane Bratisalav Gašić, dva puta, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, takođe dva puta, i bivši premijer Sbije Aleksandar Vučić.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 39 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara