Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
16.07.2014, 09:33

„Krušik” treći na listi najvećih poreskih dužnika

č: | fb:

Listu poreskih dužnika i dalje predvodi Zastava oružje, čiji je dug za tri meseca porastao za oko 400 miliona dinara i sada iznosi 7,11 milijardi dinara. Kako je objavila Poreska uprava Srbije (PURS), druga kompanija na listi poreskih "neplatiša" je Simpo iz Vranja sa dugom od 5,7 milijardi dinara, što je povećanje od oko 700 miliona dinara u odnosu na prethodnu listu od pre tri meseca.

Treći najveći dužnik je Krušik Valjevo koji duguje za poreze 2,38 milijardi dinara.

Iako je formalno četvrta na listi kompanija PTT namenska iz Trstenika sa dugom od 1,94 milijarde dinara, praktično je četvrti najveći dužnik Miroslav Bogićević, čiji koncern Farmakom državi na ime poreza nije platio 2,08 milijardi dinara.

Firme Dragana Đurića, koji je trenutno pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa Azotarom i Veterinarskim zavodom, ukupno za poreze duguju 434,69 miliona dinara. Najviše duguje Durićeva Zekstra, 264,36 miliona, Veterinarski zavod oko 170 miliona, pa Optika 63,47 miliona dinara.

Luka Beograd, biznismena Milana Beka za poreze duguje 729,93 miliona dinara, dok Monus Predraga Rankovića Peconija duguje 483,53 miliona.

Trgovinski lanac IDEA koji posluje u okviru Agrokora za poreze duguje 30 miliona dinara.

Veliki poreski dužnici su i fudbalski klubovi, pa tako Crvena zvezda duguje 25,5 miliona dinara, Partizan 24 miliona, Vojvodina 33 miliona dinara, a Radnički 29 miliona dinara. Najveći dužnici među klubovima su FK Smederevo sa dugom od 278 miliona dinara, Hajduk sa 132 miliona i OFK Beograd sa dugom od 90 miliona dinara.

Na listi poreskih dužnika našla se i Nacionalna služba za zapošljavanje sa dugom od 96 miliona dinara, dok Robne rezerve za poreze duguju 36 miliona.

Poreska uprava objavila je danas na sajtu www.poreskauprava.gov.rs spisak najvećih poreskih dužnika na dan 31. jun 2014. godine, na kome se ne nalaze dužnici koji su u postupku reprograma dugovanja.

Izvor : TANJUG

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 36 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...