Valjevsko pivo za američko tržište (foto: Đorđe Đoković)
Valjevsko pivo za američko tržište (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2017, 09:23

"Valjevsko pivo" po četvrti put preko okeana

č: | fb:

Iz Valjevske pivare juče je put Sjedinjenih Američkih Država krenuo novi kontejner "Valjevskog piva" od 24 tone. To je četvrta isporuka za godinu dana ili druga u poslednja tri meseca za distributera "Valjevskog" iz Čikaga. Preko okeana ovoga puta je otpremljeno tzv. malo Valjevsko pivo od 0,33 litra, u brendiranim kartonskim pakovanjima.

 

"Nije problem prodati jednu količinu robe, ali ako se kupac više nikada ne pojavi, to je već problem", rekao je direktor Aleksandar Rajevac pre godinu dana kada je krenula prva veća isporuka za američko tržište. 

 

Uprkos činjenici da u Čikagu, pa i drugim gradovima, ima skoro svih poznatijih pivskih brendova iz Srbije, "Valjevsko pivo" je očigledno naišlo na dobar prijem. Osim u Čikagu i državi Ilinois zastupljeno je i u nekoliko susednih država. Većoj potražnji u letnjim mesecima svakako su doprineli tradicionalni skupovi potomaka naših iseljenika.

 

Tačno pre godinu dana, 14. septembra, je preko okeana iz "Valjevske pivare" krenuo šleper sa 23 palete sa skoro 30.000 boca 0,33 i tzv. velikog piva od 0,5 litara. Tada je direktor Aleksandar Rajevac rekao da je prva isporuka sadržala oko 10.000 flaša i bila je neka vrsta testa, da se vidi kako će probirljivo američko tržište prihvatiti naš proizvod.

"Dobrom prodajom potvrdili smo kvalitet Valjevskog piva, a potvrda kvaliteta je i ova nova porudžbina, koja je tri puta veća od prve isporuke", rekao je Rajevac pre godinu dana.

 

Iz "Valjevske puivare" najavljuju da će sledeće nedelje krenuti i prva isporuka limenki "Valjevskog piva" za kupca u Kanadi.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 30 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 58 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...