Valjevsko pivo za američko tržište (foto: Đorđe Đoković)
Valjevsko pivo za američko tržište (foto: Đorđe Đoković)
14.09.2017, 09:23

"Valjevsko pivo" po četvrti put preko okeana

č: | fb:

Iz Valjevske pivare juče je put Sjedinjenih Američkih Država krenuo novi kontejner "Valjevskog piva" od 24 tone. To je četvrta isporuka za godinu dana ili druga u poslednja tri meseca za distributera "Valjevskog" iz Čikaga. Preko okeana ovoga puta je otpremljeno tzv. malo Valjevsko pivo od 0,33 litra, u brendiranim kartonskim pakovanjima.

 

"Nije problem prodati jednu količinu robe, ali ako se kupac više nikada ne pojavi, to je već problem", rekao je direktor Aleksandar Rajevac pre godinu dana kada je krenula prva veća isporuka za američko tržište. 

 

Uprkos činjenici da u Čikagu, pa i drugim gradovima, ima skoro svih poznatijih pivskih brendova iz Srbije, "Valjevsko pivo" je očigledno naišlo na dobar prijem. Osim u Čikagu i državi Ilinois zastupljeno je i u nekoliko susednih država. Većoj potražnji u letnjim mesecima svakako su doprineli tradicionalni skupovi potomaka naših iseljenika.

 

Tačno pre godinu dana, 14. septembra, je preko okeana iz "Valjevske pivare" krenuo šleper sa 23 palete sa skoro 30.000 boca 0,33 i tzv. velikog piva od 0,5 litara. Tada je direktor Aleksandar Rajevac rekao da je prva isporuka sadržala oko 10.000 flaša i bila je neka vrsta testa, da se vidi kako će probirljivo američko tržište prihvatiti naš proizvod.

"Dobrom prodajom potvrdili smo kvalitet Valjevskog piva, a potvrda kvaliteta je i ova nova porudžbina, koja je tri puta veća od prve isporuke", rekao je Rajevac pre godinu dana.

 

Iz "Valjevske puivare" najavljuju da će sledeće nedelje krenuti i prva isporuka limenki "Valjevskog piva" za kupca u Kanadi.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 4 sati 41 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 4 sati 54 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 6 sati 14 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...