Sko staza Crni Vrh na Divčibarama (foto: Kolubatske.rs)
Sko staza Crni Vrh na Divčibarama (foto: Kolubatske.rs)
02.04.2018, 08:28

Knežević: "Odlična turistička godina za Valjevo i Divčibare"

č: | fb:

Državni sekretar za turizam Miroslav Knežević izjavio je da se Valjevo i Divčibare izdvajaju kao autentične turističke destinacije koje su zabeležile odličnu turističku 2017. godinu sa rastom broja turista u visini od 26 odsto.

 

Ovo je objavljeno na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunijacija nakon što su predstavnici ministarstva posetili Brankovinu, IS Petnica i Divčibare gde su razgovarali sa gradskim rukovodstvom i turističkim radnicima.

 

Kako se navodi, tokom sastanka, koji je organizovan prošle nedelje na Divčibarima u cilju unapređenja turističkog razvoja grada Valjeva i njegove okoline, razgovaralo se o dinamici realizacije projekta vodosnabdevanja i kanalizacije koji je od ključnog momenta za budući razvoj i investiranje privatnog sektora na Divčibarima.

 

"Predstavnici grada Valjeva upoznali su predstavnike Ministarstva trgovine, turizma i telekomunijacija o dinamici realizacije investicionog projekta braće Teodosić, dok je Turistička organizacija Valjeva predstavila razvojne planove i projekte za Divčibare", piše u informaciji.

Predstavnici Ministarstva u Brankovini

Predstavnici Ministarstva u Brankovini (Foto: mtt.gov.rs)

 

Pored Divčibara i Brankovine, predstavnici Ministarstva obišli su i Istraživačku stanicu Petnica, koja svake godine organizuje veliki broj kurseva, seminara, naučnih kampova, radionica i sličnih programa u trajanju od nekoliko dana.

 

U Petnicu redovno dolaze nastavnici i učenici iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rusije, Izraela, Nemačke, Italije i drugih zemalja. U 2017. godini je u njoj ostvareno oko 35 000 noćenja.

 

"Stoga, Petnicu, kao i Petničku pećinu, Brankovinu, Divčibare i druge znamenitosti valjevskog kraja treba integrisati u jedinstvenu turističku ponudu i na moderan način prezentovati i ponuditi sve zahtevnijem turističkom tržištu", zaključili su predstavnici resornog Ministarstva, grada Valjeva, crkvene opštine Divčibare i Turističke organizacije Valjevo.

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...