Učenica Ekonomske u Europromu (foto: Đorđe Đoković)
Učenica Ekonomske u Europromu (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2018, 07:12

Europrom zaposlio 12 učenika Ekonomske škole

č: | fb:

Posao u valjevskom preduzeću "Europrom", nakon obavljene prakse, dobilo je 12 učenika završne treće i četvrte godine Ekonomske škole, koji će već od 1. jula postati deo tima preduzeća i član "ljubičaste porodice".

 

"Ovako nešto se retko dešava u Valjevu, a čini mi se da se retko dešava i u Srbiji. Reč je o saradnji Ekonomske škole i preduzeća Europrom u vezi praktične nastave naših učenika, pre svega trgovinske struke i mogućnost njihovog zapošljavanja po završetku škole", kaže direktor Ekonomske škole Dragan Timotić.

Dragan Timotić

Dragan Timotić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Od 60 učenika sve četiri godine trgovinske struke Ekonomske škole, koji su bili na praksi nekoliko meseci u maloprodajnim objektima Europrom- a, nagrađeno je 18, od toga su šestoro učenici prve i druge godine, i oni su dobili novčane vaučere, dok je 12 učenika završnih godina dobilo posao u valjevskom trgovinskom preduzeću.

 

Zamenik direktora marketinga preduzeća Europrom Bojana Perić kaže da je želja rukovodstva preduzeća bila, ne samo da mladima pruži šansu da rade, nego da im ukaže na prave vrednosti i pokaže da se do posla može doći samo znanjem i radom, a ne poznstvom i vezama.

 

- Vreme u kome živimo nažalost donosi iskrivljeni sistem vrednosti, naročito kada je u pitanju isticanje nekih pogrešnih stvari, tako da smo svedoci da se do posla dolazi preko veze, u prvi plan se stavljaju neki rijaliti sadržaji... U vremenu smo kada nije bitno ili je manje bitno koliko i šta znate da radite, već je postalo bitno koga poznajete. Europrom je preduzeća koje gdinama neguje pravi sistem vrednosti, posebno kada su mladi i deca u pitanju. Naša želja je bila da mladima, vratimo veru da je moguće da samo svojim radom, svojim vrednostima i zalaganjem mogu da budu nagrađeni i da dobiju posao odmah nakon završetka srednje škole. To je naš koncept koji smo počeli od ove godine pod simboličnim nazivom "Naša trgovina za našu decu" – rekla je na Bojana Perić.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nije novina da deca Ekonomske škole obave praksu u maloprodajnim objektima Europroma, to traje već nekoliko godina, ali je novina da đaci nakon završetka školovanja dobiju posao. "Mnoga deca su bila iznenađena, nisu verovala da će zaista dobiti posao odmah po završetku školovanja i da im za to nije potrebna nikakva veza ili nešto drugo", priča Bojana i dodaje da su posao dobili najnolji; oni koji su se u toku obavljanja prakse izdvojili, koji su pred dobrih ocena u školi, dobili i dobre ocene poslovođa objekata.

 

Posao su dobila, ne samo deca iz Valjeva, nego i iz Osečine i Pričevića, gde Europrom takođe ima svoje maloprodajne objekte. "Oni, na taj način, ostaju da rade u svom mestu. Upravo nam je i to želja, da ostanu tamo gde su rođeni i gde žive", kaže Bojana Perić.

 

Najavljuje da će zapošljavanje svršenih srednjoškolaca Ekonomske škole biti praksa i narednih godina, a u toku su razgovori o sličnoj saradnji sa VIPOS-om, čiji bi studenti imali praksu u Europromu, kao i razgovori sa Poljoprivrenom školom.

 

"Pokažite šta znate, nije bitno koga poznajete, nego je bitno koliko poznajete sebe i koliko ste spremni sebe da date", poručila je mladima Bojana Perić zamenik direktora marketinga.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 24 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 34 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara