Valjevska pivara, pogon (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara, pogon (foto: Đorđe Đoković)
20.11.2018, 08:00

Početna cena Valjevske pivare prepolovljena

č: | fb:

Ministarstvo privrede Srbije oglasilo je drugi javni poziv za prodaju ukupnog kapitala Valjevske pivare po početnoj ceni od 3.523.630 evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala.

 

Rok za podnošenje prijava za javno nadmetanje je 17. decembar, a otvaranje ponuda je 18. decembr, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede.

 

Na tender za prodaju Valjevske pivare objavljenog u septembru ove godine, i pored zainteresovanih, nije stigla nijedna ponuda, a tada je početna cena bila 7.047.260 evra.

 

Podsećam, Vlada Srbije je 18. maja prošle godine donela zaključak o prodaji Valjevske pivare. Na javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije, koji je Ministarstvo privrede uputilo u oktobru prošle godine, stiglo je šest pisama o zainteresovanosti, među kojima su i strane kompanije. Međutim na javni poziv u septembru ove godine nije se javio niko, tako da je objavljen i drugi, ali vrednost Valjevske pivare je prepolovljena.

 

Najstariji valjevski kolektiv trenutno ima oko 200 radnika i posluje pozitivno. Nakon neuspešne privatizacije pre 15 godina, potom izbegnute likvidacije pre šest godina, Valjevska pivara uspešno posluje, beleži rast proizvodnje i profita, i osvaja nova tržišta u regionu, ali i tržište Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 41 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 50 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara