17.04.2019, 08:56

Dani domaće kuhinje na Zvezdari

č: | fb:

I ovog puta očekujemo veliki broj izlagača - nekih starih, koje jedva čekamo da ponovo vidimo i nekih novih, koje jedva čekamo da upoznamo. Veliki broj poljoprivrednih proizvođača po drugi put imaće priliku da se predstavi na događaju za koji vlada veliko interesovanje, a koji obećava odličnu i raznovrsnu ponudu.

 

Posetioci će moći da degustiraju i pazare najukusnije sireve, suhomesnate proizvode,  domaću slatku i slanu zimnicu, domaća vina, rakije i likere, torte, kolače, medenjake, med i proizvode na bazi meda, voćne rolnice, domaće sokove i još mnogo toga.

 

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, šarene salate i začini. Da razblažimo ljuto, probaćemo prvi i namaz od maline sa čokoladom, vanilom i cimetom. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

 

Na jednom od mnogobrojnih štandova naći će se i domaći sokovi, gde su kupine, maline, višnje, jagode i kajsije koje su ubrane na obroncima planine Kopaonik pretočene u sokove.

 

Tradicionalni hit biće pečeni sir sa slaninom ili pršutom, a pored njega posetioci će imati priliku da pazare i kozji sir i surutku. Svoje mesto na događaju pronaći će začini i čajevi sa Stare planine.

 

Posetioci će moći da kupe i domaću svežu jagodu sa poljoprivrednog gazdinstva Branković iz sela Grabovac, nadomak Obrenovca. Porodica Branković uzgaja sorte Clery i Joly i pretežno na tržište plasira svežu jagodu. Imaju u planu da prerađuju jagodu u džem, slatko i sok.

 

Svi posetioci imaće priliku da kupe i "keramiku od papira", korpice koje se mogu koristiti za voće, kozmetiku, nakit, slavske kolače, šarena jaja, šta god poželite.

Kozji sir i surutka

Kozji sir i surutka (Foto: dobrafarma.rs)

 

Dane domaće kuhinje upotpuniće još jedan zanimljiv događaj!


Ulepšaj svoj omiljeni praznik i oboji najlepše jaje povodom Uskrsa u subotu, 20.04. od 17 do 19 časova u TC Aviv Park Zvezdara, na adresi Živka Davidovića 86. A društvo će nam praviti pravi Uskršnji zeka!


Bliži nam se Vaskrs, najradosniji i najveći hrišćanski praznik. Pravo je vreme da vaše trpeze obogatite ukusnim domaćim proizvodima i raznovrsnim slatkišima.


Najavljujemo druge DDK u TC Aviv Park na Zvezdari, 20. i 21. aprila, u periodu od 12-20 časova.


Vidimo se!

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 22 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 19 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara