Srbijanka (foto: Đorđe Đoković)
Srbijanka (foto: Đorđe Đoković)
24.09.2019, 06:37

Na prodaju "Nova Srbijanka" u stečaju

č: | fb:

Nepokretna imovina "Nove Srbijanke" d.o.o, koja je godinama u stečaju, ponuđena je na prodaju uz početnu cenu od 284,19 miliona dinara.

 

Na prodaju su zemljište površine oko 12 hektara sa oko pedesetak različitih objekata koji zauzimaju nešto preko 32 hiljade kvadratnih metara na lokaciji u Ulici vladike Nikolaja Velimirovića pored puta Valjevo-Beograd.

 

Na osnovu rešenja stečajnog sudije Privrednog suda u Valjevu, oglas za prodaju nepokretnosti firme koja je nastala nakon privatizacije čuvene valjevske "Srbijanke", objavio je stečajni upravnik "Nove Srbijanke".

 

Javno nadmetanje je zakazano za 15. oktobar u Privrednom sudu u Valjevu. Kako je naznačeno u oglasu, učesnici u javnom nadmetanju dužni su da do 9. oktobra uplate depozit u iznosu od 113,67 miliona dinara. 

 

Valjevska "Srbijanka" je privatizovana u aprilu 2007. godine kada je bugarska poslovna grupacija "Medija svjat" za 330 miliona dinara, tadašnjih oko četiri miliona evra, kupila nepokretnosti i opremu tog društvenog preduzeća koje se nalazilo u postupku restrukturiranja.

 

Bugari su nakon kupovine opreme firmu registrovali kao "Nova Srbijanka" i počeli da rade preradu voćam da bi početkom oktobra 2012. godine otišla u stečaj zbog trajnije nesposobnosti plaćanja.

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je u aprilu ove godine izjaviio, kako je objavljeno na sajtu Grada, da će "vratiti Srbijanku u grad, u svoje vlasništvo". On je rekao da "Srbijanku iz stečaja može da kupi Grad ili država". 

 

"Mislim da su neke stvari, za koje se već godinama borimo, sada došle na realizaciju. Sada mogu sa puno optimizma da gledam na činjenicu da će država vratiti Srbijanku u svoj posed i da ćemo moći da tražimo pravog investitora koji će uložiti u poljoprivrednu proizvodnju i preradu hrane ovde u Valjevu", izjavio je u aprilu gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 46 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 56 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara