Dobitnici nagrada RPK (foto: Kolubarske.rs)
Dobitnici nagrada RPK (foto: Kolubarske.rs)
21.11.2019, 11:38

Godišnje nagrade najuspešnijim preduzećima i pojedincima

č: | fb:

Tradicionalne godišnje nagrade Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga za najbolje privredne rezultate na području Valjeva, Šapca i Loznice uručene su juče na svečanoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore u Valjevu.

 

Priznanje za pojedince, koje nosi naziv "Regionalni poslovni lider", dobili su Desimir Tadić, suvlasnik i direktor valjevske trgovine "Europrom" i Ivan Stojilković, vlasnik i direktor valjevskog preduzeća "Urban tehniks".

 

Priznanje, za poseban doprinos razvoju privrede regiona u sektorima poljoprivrede i industrije, dobili su šabačko preduzeće "Tehnobožići" i Rudnik olova i cinka "Veliki majdan" iz Ljubovije.

Sa dodele nagrada

Sa dodele nagrada (Foto: Kolubarske.rs)

Desimir Tadić je suvlasnik trgovinskog preduzeća "Europrom" Valjevo koje zapošljava oko 600 radnika i ima 40 maloprodajnih objekata kroz koje dnevno prođe oko 25.000 potrošača. Tadić je jedan od osnivača Domaćeg trgovačkog lanca – DTL. "Europrom je preduzeće koje se kontinuirano razvija već skoro 30 godina šireći maloprodajnu mrežu naročito u manjim opštinama i selima", navedeno je u obrazloženju nagrade.

 

Ivan Stojilković je vlasnik i suvlasnik preduzeć "Urban tehniks", koje proizvodi ekstrudirane plastične delove namenjene pretežno industriji kućnih aparata i jedan je od vodećih dobavljača valjevskog "Gorenja". "Preduzeće ima oko 150 zaposlenih, a dalji razvoj je usmeren ka građevinskoj i auto industriji", navedeno je u obrazloženju.

 

Porodično preduzeće "Tehnobožići" Šabac, osnovano 1990. godine, jedno je od vodećih u proizvodnji, preradi i plasmanu suve šljive u Srbiji; višegodišnji je najveći izvoznik suve šljive iz Srbije, u prošloj godini ostvareni izvoz je bio preko milion evra.

 

Rudnik olova i cinka "Veliki majdan" Ljubovij je 2006. godine iz stečaja kupila kompanija "Mineko" koja se bavi trgovinom obojenim metalima i rudnim koncentratima. Rudnik je najpre saniran, maksimalno je podignut nivo ekološke zaštite reke Drine, a zatim se razvijao i danas sa 300 zaposlenih predstavlja jednog od nosilaca privrednog razvoja azbukovačkog kraja.

  

Ove godine je Regionalna privredna komora Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga prvi put dodelila i jubilarne nagrade, za  kontinuitet u poslovanju - za 40,30 i 20 godina postojanja i rada.

 

Uručeno je 16 priznanja. "Mlekara Šabac" za 40 godina poslovanja, dok su za 30 godina rada i postojanja nagrade dobili Građevinsko preduzeće "Kej" Valjevo, Vodoprivredno društvo "Sava" Šabac, "Veselinovići" Šabac, "De Heus" Šabac, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Šabac. Nagrađeno je nekoliko javnih preduzeća iz dva upravna okruga za 30 godina, dok su za 20 godina postojanja nagrađene privatne firme "Čam prom" Mala Vranjska i "Glišić trend" Loznica.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 19 sati 9 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 19 sati 9 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara